Mam propozycję napiszmy ją wspólnie. Przyprawy to temat rzeka, więc będzie zajęcie dla wielu. Potrzebny ktoś, kto zbierze to wszystko w całość powkleja fotki itd. Zioła oprócz walorów smakowych są traktowane jako leki naturalne, więc i ten wątek powinien się znaleźć w hasłach. Co wy na to?
Tinca dobry pomysł tylko kto tym się zajmnie?A może każdy z nas opisałby chociaż jedną przyprawę tak jak wpisujemy przepisy , co Wy na to drodzy forumowicze!?Pozdrawiam!!! Barbara
Ale i my możemy mieć swój "zielnik" Techniczna strona to rola administracji ( jesli oczywiście ma ochotę) Zbiera meile w swojej skrzynce i wkleja do encyklopedii. Ja mogę podsyłać obrobione fotki przypraw. Jeśli opracujemy wzór postu, ustalimy rozmiary ilustracji to nie będzie zbyt pracochłonne i trudne.
Przebywając większą część lata na Kaszubach myślałam nad zbieraniem ziół. Mam jednak mnóstwo wątpliwości, typu: czy owoce jałowca rosnącego w lesie nie są trujące, bo na przykład ja na działce mam jałowce, ale te kupione w sklepie ogrodniczym i słyszałam, że jagody niektórych gsatunków są trujące. Czy to coś co wygląda jak dziurawiec to faktycznie dziurawiec itp itd.
Takie sdjęcia na pewno by pomogły :)
WIATM zgadzam się z tezą że przyprawy to bardzo ważna i niedoceniana rzecz. Jestem za utworzeniem takiej encyklopedii. Najlepsi francuscy kucharze i nie tylko widza w sztuce kulinarnej przede wsszystkim umiejętność dobierania i dawkowania przypraw i jak wielu kolegów po fachu twierdzę że jest to jeden z wielu sekretów smaczej i wykkwintnej kuchni. POzdrawiam wszystkich.
Mam propozycję napiszmy ją wspólnie. Przyprawy to temat rzeka, więc będzie zajęcie dla wielu. Potrzebny ktoś, kto zbierze to wszystko w całość powkleja fotki itd. Zioła oprócz walorów smakowych są traktowane jako leki naturalne, więc i ten wątek powinien się znaleźć w hasłach. Co wy na to?
Tinca dobry pomysł tylko kto tym się zajmnie?A może każdy z nas opisałby chociaż jedną przyprawę tak jak wpisujemy przepisy , co Wy na to drodzy forumowicze!?Pozdrawiam!!! Barbara
ja mam w ulubionych taka strone:
http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/
czasem tam zagladam :))
pozdrawiam
Ale i my możemy mieć swój "zielnik" Techniczna strona to rola administracji ( jesli oczywiście ma ochotę) Zbiera meile w swojej skrzynce i wkleja do encyklopedii. Ja mogę podsyłać obrobione fotki przypraw. Jeśli opracujemy wzór postu, ustalimy rozmiary ilustracji to nie będzie zbyt pracochłonne i trudne.
Przebywając większą część lata na Kaszubach myślałam nad zbieraniem ziół. Mam jednak mnóstwo wątpliwości, typu: czy owoce jałowca rosnącego w lesie nie są trujące, bo na przykład ja na działce mam jałowce, ale te kupione w sklepie ogrodniczym i słyszałam, że jagody niektórych gsatunków są trujące. Czy to coś co wygląda jak dziurawiec to faktycznie dziurawiec itp itd.
Takie sdjęcia na pewno by pomogły :)
pozdrawiam serdecznie
Rossa (dla przyjaciół Limonka)
WIATM zgadzam się z tezą że przyprawy to bardzo ważna i niedoceniana rzecz. Jestem za utworzeniem takiej encyklopedii. Najlepsi francuscy kucharze i nie tylko widza w sztuce kulinarnej przede wsszystkim umiejętność dobierania i dawkowania przypraw i jak wielu kolegów po fachu twierdzę że jest to jeden z wielu sekretów smaczej i wykkwintnej kuchni. POzdrawiam wszystkich.