Jakiej mąki uzywacie do ciast?
W przepisach jest najczesciej po prostu maka. Rzadko pisze czy to ma byc maka pszenna, tortowa czy krupczatka czy moze pol na pol. Ponoc wazna jest nawet zawartosc glutenu. Moja znajoma uwaznie dobiera nawet make pszena 450 czy 500, czy tez 550. A moze moje zakalce to zla maka?
Jakiej mąki uzywacie do ciast?
W przepisach jest najczesciej po prostu maka. Rzadko pisze czy to ma byc maka pszenna, tortowa czy krupczatka czy moze pol na pol. Ponoc wazna jest nawet zawartosc glutenu. Moja znajoma uwaznie dobiera nawet make pszena 450 czy 500, czy tez 550. A moze moje zakalce to zla maka?
Pozdrawiam
kliopu
ja do wszystkiego uzywam maki pszennej szymanowskiej typ 480 :))
pozdrawiam
czyli pozostaje mi eksperymentowc dalej,
biedna rodzinka ;)
Pozdrowionka
kliopu