Forum

Kuchenne porady

Jaka mąka?

  • Autor: klio Data: 2004-08-17 15:25:50

    Jakiej mąki uzywacie do ciast?
    W przepisach jest najczesciej po prostu maka. Rzadko pisze czy to ma byc maka pszenna, tortowa czy krupczatka czy moze pol na pol. Ponoc wazna jest nawet zawartosc glutenu. Moja znajoma uwaznie dobiera nawet make pszena 450 czy 500, czy tez 550. A moze moje zakalce to zla maka?

    Pozdrawiam
    kliopu

  • Autor: 555 Data: 2004-08-17 17:50:36

    ja do wszystkiego uzywam maki pszennej szymanowskiej typ 480 :))

    pozdrawiam

  • Autor: klio Data: 2004-08-18 09:00:38

    czyli pozostaje mi eksperymentowc dalej,
    biedna rodzinka ;)

    Pozdrowionka
    kliopu

Przejdź do pełnej wersji serwisu