też bardzo to lubię:) W warszawie jest taka restauracja- SHADU CAFE- i tam jadłam przepyszną solę przekładaną czosnkowym szpinakiem, zapieczoną z mozarellą! Pycha! Podobny przepis zamieściłam na stronie pod nazwą SUPER ŁOSOŚ na szpinaku z pieczarkami i mozzarellą (zamiast łososia używam też często soli). Takie danie jest stosunkowo łatwo zrobić. Trzeba poddusić szpinak na patelni na maśle, doprawić solą, można dodać czosnek, bazylię a na koniec trochę śmietany. Jeżeli użuwa się świeżego a nie mrożonego szpinaku trzeba go wcześniej zblanszować (zanurzyć na kilka minut we wrzątku). Do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia wykładam połowę szpinaku, natartą solą rybę, resztę szpinaku i zapiekam. Na ok. 15 minut przed końcem pieczenia posypuję wszystko startą mozzarellą. Czasem na szpinak (pod mozzarellę) kłądę też pieczarki podduszone z cebulką. Zajżyj do przepisu, o którym wcześniej pisałam, może Ci się spodoba:)
Jadlam ostatnio w restauracji wspaniala sole (ryba) zapiekana z mozzarella i bazylia. Czy nie ma ktos na to przepisu?
też bardzo to lubię:) W warszawie jest taka restauracja- SHADU CAFE- i tam jadłam przepyszną solę przekładaną czosnkowym szpinakiem, zapieczoną z mozarellą! Pycha! Podobny przepis zamieściłam na stronie pod nazwą SUPER ŁOSOŚ na szpinaku z pieczarkami i mozzarellą (zamiast łososia używam też często soli). Takie danie jest stosunkowo łatwo zrobić. Trzeba poddusić szpinak na patelni na maśle, doprawić solą, można dodać czosnek, bazylię a na koniec trochę śmietany. Jeżeli użuwa się świeżego a nie mrożonego szpinaku trzeba go wcześniej zblanszować (zanurzyć na kilka minut we wrzątku). Do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia wykładam połowę szpinaku, natartą solą rybę, resztę szpinaku i zapiekam. Na ok. 15 minut przed końcem pieczenia posypuję wszystko startą mozzarellą. Czasem na szpinak (pod mozzarellę) kłądę też pieczarki podduszone z cebulką. Zajżyj do przepisu, o którym wcześniej pisałam, może Ci się spodoba:)