Użytkownik lokietek82 napisał w wiadomości:
> potrzebuje przepis na ciasto do kebebu taki jak robia w restauracjach, takie
> zawijane.cholera nigdzie nie umie tego znaleźść.Bede wdzieczny za pomoc
Tak znam przepis
2szkl mąki
2łyżki proszku do pieczenia
1 szkl łyżek wody (DUŻE)
3jajka
monkę wsyp do dużej miski i dodaj proszek do pieczenia wlej wodę i ugniataj rękami do momentu takiej masy ciężkiej i dodaj jajka to rozżadzi masę ale pamiętaj cały czas ugniatać po 5 min. odstaw na 5 min. i potem na plachę wysmarowaną cieniutko masłem
piecz w 200 st.C i trzymaj przez 3 min . potem wyjmij i zawiń naprzykład z nadzieniem mięsa mielonego
POTEM POWIEDZ CO WYSZOŁO U CIEBIE BO MI ZA PIERWSZYM RAZEM WYSZEDŁ MIZERNY ALE PO DRUGIM razie było dobrze
potrzebuje przepis na ciasto do kebebu taki jak robia w restauracjach, takie zawijane.cholera nigdzie nie umie tego znaleźść.Bede wdzieczny za pomoc
Użytkownik lokietek82 napisał w wiadomości:
> potrzebuje przepis na ciasto do kebebu taki jak robia w restauracjach, takie
> zawijane.cholera nigdzie nie umie tego znaleźść.Bede wdzieczny za pomoc
Tak znam przepis
2szkl mąki
2łyżki proszku do pieczenia
1 szkl łyżek wody (DUŻE)
3jajka
monkę wsyp do dużej miski i dodaj proszek do pieczenia wlej wodę i ugniataj rękami do momentu takiej masy ciężkiej i dodaj jajka to rozżadzi masę ale pamiętaj cały czas ugniatać po 5 min. odstaw na 5 min. i potem na plachę wysmarowaną cieniutko masłem
piecz w 200 st.C i trzymaj przez 3 min . potem wyjmij i zawiń naprzykład z nadzieniem mięsa mielonego
POTEM POWIEDZ CO WYSZOŁO U CIEBIE BO MI ZA PIERWSZYM RAZEM WYSZEDŁ MIZERNY ALE PO DRUGIM razie było dobrze