Forum

Kuchenne porady

Cukinia marinika

  • Autor: marinik Data: 2004-08-31 11:22:43

    cos takiego wykombinowalem:
    skorka z cytryny starta plus mala cebula starta plus sok z cytryny + pol lyzeczki cukru + lyzka magi + duzy zabek czosnku + 2 lyzeczki ziol prowansalskich + pol lyzeczki czarnego pieprzu mielonego
    = taka marynata :))))
    do tej marynaty wlozona cukinia (dosc duza, ale bez twardych pestek he he) pokrojona w plastry - ok pol centymetra.
    cukinia sie maceruja - troche soku pusci- podlewalem od czasu do czasu te czesci plastrow, ktore w maceracie zanurzone nie byly.
    blache posmarowalem maselkiem i poukladalem na niej plasko plastry cukini - do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na pare doslownie minut.
    koniec.
    :)))

  • Autor: bahus Data: 2004-08-31 12:41:34

    Myślę że świetne były by te plastry upieczone na grillu
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu