Forum

Gawędy o jedzeniu

grupy przepisów

• Autor: Pampas Data: 2004-09-08 08:41:24

Tak się zastanawiam czy lista grup przepisów jest wystarczjąca, czy może ją rozszerzyć?
    Jakie grupy byście chętnie zobaczyli i ile z istniejących już przepisów da się do nich przenieść? (tak by nie tworzyć bez sensu pustych grup)

pozdrowienia
    Pampas

• Autor: klio Data: 2004-09-08 11:06:53

Czesc!
    Moze by wydzielic torty? Widzialam, ze co niektórzy mieli pewne problemy ze znalezieniem.

Pozdrawiam
    Kliopu

• Autor: klio Data: 2004-09-09 09:43:04

i jeszcze brakuje mi zapiekanek

Kliopu

• Autor: marinik Data: 2004-09-08 11:17:53

Chetnie widzialbym CHLEB.

• Autor: lubczyk69 Data: 2004-09-08 13:42:30

Wg mnie jeżeli ktoś szuka czegoś to najczęściej czegoś konkretnego. Dlatego podział tematów powinien z miejsca prowadzić do celu. Czyli:
    - coś małego w oczekiwaniu na pierwsze danie
    - przystawki,
    - zupy,
    - dania główne,
    - sosy,
    - dodatki do dań,
    - napoje,
    - desery,
    - wypieki
    To wszystko musi mieć wyodrębnione: na zimno, na gorąco, na słono i na słodko, pieczone, gotowane, mrożone, pikntne, łagodne, itd.
    Podrzędną rolę spełniają określenia: nazwy potrawy, kuchni narodowych, tradycyjnych i nowoczesnych.
    Czyli jeżeli zadam pytanie: przystawka, na zimno, pikantna - powinna się pojawić strona z takimi właśnie. To jest oczywiście tylko propozycja.

• Autor: lubczyk69 Data: 2004-09-08 14:33:23

To znaczy, że mam na myśli następujący klucz. Mam w domu produkt i nie wiem co z nim począć. Wiem natomiast co mi jest potrzebne na obiad. Zdaję więc pytanie:
    - przystawka, gania na gorąco, ryba - pokazują mi się wszstkie dania rybne na taki sposób,
    albo - danie główne, dania na gorąco, mięso, smażone, pikantne - lecą wszystkie mięsa,
    albo - danie główne, dania na gorąco, cielęcina, - widzę tylko cielęcinę, itd.

Zawsze wyjściem ma być to, co z tego ma być.
    Czyli np. makarony lądują i w dodatkach do dań i w daniach samodzielnych, z dalszym podziałem na spaghetti itd.

• Autor: bahus Data: 2004-09-08 16:32:02

Jestem za dodaniem pewnych grup, aby przepisy z grupy "różne" można było
    podzielić. Również myślę, że można by rozbudować ciasta, jednak "generalny remont" byłby
    niewskazany (Rany boskie jeszcze raz miałbym dzielić swoje przepisy?- toż to robota na miesiąc :))))))
    Bahus

• Autor: Pampas Data: 2004-09-08 16:33:50

Zdecydowanie nie chodzi o generalny remont, tylko o "uzupełnienie luk".

• Autor: bahus Data: 2004-09-08 16:34:49

UFFFF....odetchnąłem :)))))
    Bahus

• Autor: Pampas Data: 2004-09-08 16:37:10

To może zaproponujesz jakiś dokładniejszy podział ciast (była już propozycja na torty) i różnych.

• Autor: 555 Data: 2004-09-08 19:46:19

a mnie brakje przepisow za grosik :))
    skoro i tak jeden przepis moze znalezc sie w kilku miejscach, to bardzo prosze o taka grupe, dla tych oszczednych nie zawsze z wyboru :))

pozdrawiam

• Autor: pauladu83 Data: 2004-09-08 22:17:52

A moze danie w 5 miniut( z tymi 5 minutami to przesadilam troszke ale chodzi o to zeby bylo szybko i smacznie)

• Autor: pauladu83 Data: 2004-09-08 22:20:02

I bym zapomniala przystawki( tak jak juz ktos wczesniej zaproponowal) i m oze potrawy maczne( wszystkie kluchy, pierogi w 1 gar wrzucic):)

• Autor: bahus Data: 2004-09-08 23:45:48

Za jakiś czas podam moją propozycję. To musi mieć "ręce i nogi"
    Dlatego trzeba pomyśleć. Mój śp. Dziadek mawiał: "pośpiech jest tylko
    wskazany przy łapaniu pcheł" :))))))
    Bahus

• Autor: Pampas Data: 2004-09-21 07:24:20

No i dyskusja utkneła w martwym punkcie. Jakoś ciężko wyciągnąć jakieś wnioski, więc na razie grupy pozostają bez zmian.

pozdrowienia
    Pampas

Przejdź do pełnej wersji serwisu