potrzeba:
- ok 4-5 litrów krwi tradycji łąckiej
- śliwy węgierki z krainy sadów ( im wiecej, tym wiecej...)
- sprzęt/aparatura
- dąb
- moc cierpliwości i nerwy na wodzy
- mały szczegół, który pomijam, a w oryginalnym przepisie go nie bylo.
sposób wykonania:
Przegonić ferment śliwkowy aż zacznie sponiewierać, zakorkować w dębie i opatrzyć w etykietę: "Daje Krzepę, Krasi Lica ..." z datą produkcji.
dzieki za oryginalny przepis.Postaram się zebrać wszystkie składniki ,jakie potrzebne są do wyprodukowania tak wspaniałego napoju (śliwek ci u nas pod dostatkiem ,aparatura została jeszcze po moim dziadku,który produkował dobry bimber,który poniewierał myśle,że jak tylko uporam sie z tą krwią to w pierwszej kolejności zaproszę Ciebie na degustację. Cześć
czy ktoś zna przepis na dobrą śliwowicę łącką
tak, ktoś zna :-)
pozdrawiam,
shiludek
......... \/ .........
........ /..\ ........
.--o00- \-00o--.
......................
..... shoffix .....
......................
cześć jeżeli znasz ten przepis to podziel się nim a napewno zaproszę cię na degustację
cześć
proszę uprzejmie :-)
potrzeba:
- ok 4-5 litrów krwi tradycji łąckiej
- śliwy węgierki z krainy sadów ( im wiecej, tym wiecej...)
- sprzęt/aparatura
- dąb
- moc cierpliwości i nerwy na wodzy
- mały szczegół, który pomijam, a w oryginalnym przepisie go nie bylo.
sposób wykonania:
Przegonić ferment śliwkowy aż zacznie sponiewierać, zakorkować w dębie i opatrzyć w etykietę: "Daje Krzepę, Krasi Lica ..." z datą produkcji.
życzę owocnej gonitwy :-)
shiludzik
......... \/ .........
........ /..\ ........
.--o00- \-00o--.
......................
..... shoffix .....
......................
P.S. ... i czekam na degustacje :-)
ach ty Zlosliwcze sho :))))))))))
dzieki za oryginalny przepis.Postaram się zebrać wszystkie składniki ,jakie potrzebne są do wyprodukowania tak wspaniałego napoju (śliwek ci u nas pod dostatkiem ,aparatura została jeszcze po moim dziadku,który produkował dobry bimber,który poniewierał myśle,że jak tylko uporam sie z tą krwią to w pierwszej kolejności zaproszę Ciebie na degustację. Cześć