Witam.
Znalazłem w jednym z przepisów składnik o nazwie mączka ararutowa. Niestety nie mam pojęcia, co to takiego (może oprócz tego, że to jest mączka:-) )
Prosiłbym o jakiekolwiek informacje na ten temat.
Dzięki.
Tu chodzi o skrobie /my zazwyczaj uzywamy maki ziemniaczanej inni uzywaja skrobii z kukurydzy-corn starch, tapioki/. Sprawdz slowo "maranta" jest to rodzina roslin z ktorych pochodzi araruta.Sadze, ze w zamian tej maczki mozna uzyc naszej maki ziemniaczanej bo tu chodzi o skrobie.Pozdrawiam i powodzenia.
Witam.
Znalazłem w jednym z przepisów składnik o nazwie mączka ararutowa. Niestety nie mam pojęcia, co to takiego (może oprócz tego, że to jest mączka:-) )
Prosiłbym o jakiekolwiek informacje na ten temat.
Dzięki.
Tu chodzi o skrobie /my zazwyczaj uzywamy maki ziemniaczanej inni uzywaja skrobii z kukurydzy-corn starch, tapioki/. Sprawdz slowo "maranta" jest to rodzina roslin z ktorych pochodzi araruta.Sadze, ze w zamian tej maczki mozna uzyc naszej maki ziemniaczanej bo tu chodzi o skrobie.Pozdrawiam i powodzenia.