Forum

Rozmowy wolne i frywolne

gdzie zanocować w Krakowie ?

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-14 14:07:06

Mam prośbę: może ktoś z Was może polecić pensjonat/hostel w centrum Krakowa? Taki sprawdzony, nie dalej niż kilkanaście minut spacerem od Starego Miasta, w spokojnym i czystym miejscu?
    Szukam noclegu w granicach 40-50 pln od osoby (dla dwu osób).
    nie zależy mi na wygodach, telewizorze w pokoju itp. Ma być bardzo czysto i w miarę tanio.

Będę wdzięczna za namiary :)

Wiktoria w potrzebie.

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-15 10:57:18

Nikt z Was nie nocował w Krakowie ostatnio, czy co ?!!

nic to, poczekam do jutra, może ktoś się zlituje :))
    W.

• Autor: marinik Data: 2004-09-15 12:17:13

Hej Krakusy- do pomocy !!!
    ja w lipcu nocowalem ale sluzbowo, za sluzbowe pieniadze, w warunkach, ze ho ho. Nie polece Ci tej mety, choc niewatpliwie byloby Ci milo wielce.

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-15 17:20:56

Widzisz Mariniku, jakoś Krakusy niechętne do ujawnienia fajnych miejsc :))

ale poczekam, może ktos się odezwie :)

Pozdrawiam serdecznie, Mariniku.
    widzę, że częstym Gościem tu jesteś :)

• Autor: moni77 Data: 2004-09-16 08:45:23

bo widzisz jak ktos z Krakowa to śpi u siebie w łózeczku a nie włóczy się po hotelach:)
    pozdrawiam. Krakuska

• Autor: ewka63 Data: 2014-03-12 21:29:49

• Autor: dorka Data: 2004-09-16 10:44:34

Ja bym Ci radzila wejsc na grupe dyskusyjna pl.regionalne.krakow, na pewno sie znajdzie ktos, kto Ci pomoze.

Pzdr.
    Dorota

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-16 14:46:21

Dorko, faktycznie, nie pomyślam o tym :)

Moni, ale wiesz, jak to jest: zna się często fajne miejsca w swoim mieście :)
    może mogłam zapytac o kawiarnie/knajpy, toby sie więcej znalazło.

• Autor: bahus Data: 2004-09-17 01:19:56

Wiktoria, jak się będziesz wybierać do Poznania to już ja Ci poradzę :))))))) nie pożałujesz :))))))
    Bahus

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-17 15:52:38

Użytkownik Bahus napisał w wiadomości:
    > Wiktoria, jak się będziesz wybierać do Poznania to już ja Ci poradzę :)))))))
    > nie pożałujesz :))))))
    > Bahus

:)))))))

wiesz, Poznań pewnie nieprędko zobaczę, bo nie po drodze mi w góry :)

dobrze, ze wreszcie poszukiwania zakończone.
    a w Krakowie znalazłam knajpę ukraińską, pod Wawelem, odwiedzę, może być ciekawe jedzonko.
    no i się cieszę, że wreszcie na ten urlop wymarzony jedziemy!

Wiktoria

• Autor: moni77 Data: 2004-09-17 07:53:37

no to na 1000%, knajpki, zabytki, muzea, kina, teatry....ale spanie w dodatku tanie to już gorsza sperawa:))))ja goszcze przyjaciół u siebie _tanio i czysto:)))Hoteli u nas duzo ale pewnie ceny dla ciebie zaporowe...Teraz powstało dużo pensjonatów itp wiec powodzenia w poszukiwaniach:)))

• Autor: shoffix Data: 2004-09-17 14:10:17

ja jak jestem w Krakowie to mieszkam u rodziny wiec tez hotele czy inksze istytucje noclegowe mnie nie interesowaly, ale ... wejdz sobie w
    Plan miasta Krakowa wybierz noclegi i poszperaj, sa tam opisy, umiejscowienie na mapie itp ....

pozdrawiam,
    shiludek

......... \/ .........
    ........ /..\ ........
    .--o00- \-00o--.
    ......................
    ..... shoffix .....
    ......................

• Autor: wiktoria1 Data: 2004-09-17 15:49:48

Znalezione.
    zarezerwowane.
    pensjonat znalazłam korzystając ze stronki, którą podał "S-ludek" :))
    Dzięki.

• Autor: asieksza Data: 2014-03-12 20:16:37

Można prosić o namiary. Włeśnie zarezerwowaliśmy wizytę u okulisty dla dziewczynek zaraz po majówce. Mąż niestety w jedna dobę przejechać nie da rady bo do Krakowa mamy 600 km. Interesuje mnie tani nocleg dla mnie, męża i córek.

• Autor: bahus Data: 2014-03-12 22:53:17

Ten wątek został założony 10- lat temu...namiary pewnie już nie aktualne

• Autor: Paola_r Data: 2014-03-13 03:16:27

Wypróbowany przez przyjaciół Bed&Breakfast La Fontaine Sławkowska 1

Nie wiem, jak wyjdzie cenowo, bo to zależy od terminu rezerwacji i ilości osób.

• Autor: aggusia35 Data: 2014-03-15 12:08:21

A musisz mieć ten nocleg w Krakowie? Wieliczka jest usytuowana nieopodal Krakowa. Noclegi znacznie tańsze. Dojazd do Krakowa autobusem to 10 min. Jak jesteś zainteresowana noclegami  w Wieliczce to daj znać, wyślę Ci na PW:)

• Autor: majolika Data: 2014-03-18 00:02:21

Dokładnie.W Krakowie oprócz schronisk PTSM taniego noclegu raczej nie znajdziesz.ale można zanocowac pod Krakowem i wtedy już jest tanio. Np. Krzeszowice,Skała itd.Dojazd dobry, ceny dobre, a do Krakowa rzut beretem.

• Autor: bea39 Data: 2014-03-18 12:05:22

Niestety obecnie dojazd do Krakowa z okolicznych miejscowości nie jest tak krótki,Kraków jest rozkopany niemal przy każdej wylotówce.

Równiez poruszanie się po Krakowie komunikacją miejską nie jest szybkie.

Najlepiej poszukać noclegów w pobliżu a tanie noclego znajdziesz również w hostelach.

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-03-19 11:29:31

Do Krakowa ode mnie ,autostrada spoko:)Gorzej z poruszaniem się na miejscu...

• Autor: bea39 Data: 2014-03-19 14:25:37

Nie chodzi o dojazd do Krakowa tylko o wjazd i poruszanie się po min. Zwłaszcza teraz, kiedy rozkopane jest pół Krakowa i ulice naprawdę są zapchane i w korkach stoi sie po 20 minut i więcej.Rozszerzona strefa parkowania również nie ułatwia poruszania się po mieście.

Dlatego najlepiej jakby zainteresowana tematem podała adres okulisty i wtedy można coś poradzić.Bo remonty przewidziane są na dłuższy czas i na pewno nie skończą się w tym roku, niestety nad czym ubolewam.

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-03-19 18:03:32

Tak,wiem,zrozumiałam:)

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-03-19 11:28:03

Albo w moim Chrzanowie:)

• Autor: amelia_z Data: 2014-03-20 07:16:27

asieksza proponuję Ci rezerwację miejsca u sióstr w klasztorze niedaleko dworca PKP, blisko starówki. Niestety nie pamiętam jaka to ulica, ale może osoby z Krakowa pomogą. Na przeciwko siebie są dwa zakony sióstr. Wydaje mi się, że to u Szarytek. To zakon bliżej dworca, zaraz za klasztorem w stronę rynku po lewej stronie jest postój busów i taksówe i dużej galeria handlowa - chyba Krakowska. Opłaty naprawdę są niewielkie, w zasadzie "co łaska", pokoje czyściutkie, dostęp do kuchni dla "gości".  Polecam zadzwonić i zapytać. Siostry nie prowadzą chyba hotelu jako takiego, dlatego przy rozmowie wspomnij o powodzie wizyty w Krakowie.

• Autor: afera10 Data: 2014-03-21 14:05:30

Hosteli,pensjonatów, pokoi gościnnych jest w Krakowie co niemiara. Ale prawdą jest też, że są różnej jakości. Proponuję zadzwonić do informacji  turystycznej Jordan Group przy ul. Pawiej 8 tel. 12 422 60 91 - zawsze pomogą doradzą, poszukają. Przy okazji sprzedają tam również bilety wstepu do różnych atrakcji turystycznych oraz udzielają porad co najlepiej i tanio zwiedzić, jak i czym dojechać. Mieszczą się vis a vis dworca.

• Autor: asieksza Data: 2014-05-17 11:11:37

Zarezerwowaliśmy miejsce w hostelu. Wygląda nienajgorzej, 115 zł za czwórkę więc cena ok. Damy znać po powrocie może komuś się przyda

• Autor: Shanna Data: 2014-05-17 22:00:48

W marcu maz nocowal w Hostelu Olimp na ul.Rostafinskiego. Blisko do rynku, ceny ok, warunki b. dobre.

Przejdź do pełnej wersji serwisu