Mimo, że stronę Wielkie Żarcie uważam za chyba najlepszą stronę w sieci o tematyce kulinarnej, to nie podoma mi się zabardzo podział CIAST zwłaszcza kategoria "baby". Uważam że jest to trochę zbyt ogólne bo niewiadomo czy chodzi o babę drożdżową czy piaskową, ciast korzennych też w sumie nie jest tak dużo by robić im osobną kategorię zapominając przy tym o ciastach drożdżowych (nawiasem mówiąc moich ulubionych:)))))))))).
Lepszy był by chyba podział na np. ciasta ucierane, drożdżowe, biszkoptowe, kruche, serniki, szrlotki, torty, ciasteczka. Nie chcę wyjść na jakąś straszną krytykantkę czy osobę która chce wszystko zmieniać ale nawet tak fajną stronę jak ta, można jeszcze trochę udoskonalić.:))
Co o tym myślicie, bo może tylko mnie obecny podział nie wydaje się najlepszy. A może macie inne pomysły?
Użytkownik Bahus napisał w wiadomości:
> Ja bym jeszcze dodał kategorie:
> Rewelacyjne
> Najwspanialsze
> Wspaniałe
> Różnych babć
> Zobaczcie sami.
> Bahus :))))))))
>
> Uprzedzając reakcje....to żart :))))
taaa, ciekawe kiedy Nutella wreszcie zrozumie podteksty tych żartów...
Chyba nieprędko...:(((
zastanawiam się nawet, czy w tej sprawie do Pampasa nie napisać jakiejś prośby?!
może pomoże.
Użytkownik nutella napisał w wiadomości:
> a w czym Ci te nazwy przeszkadzają?
Nutello, a sama nie "czujesz" tego, że po prostu nie wypada w ten sposób pisać o swoich ciastach?!
Przecież to do osoby wykonującej danie wg Twojego przepisu należy jego ocena.
Poza tym, takie sztuczne, egzaltowane przymiotniki nic nie wnosza do przepisu, nic o nim nie mówią!
Wg mnie ten sposób opisują swiat dzieci, chcąc zwrócić uwagę na swe dzieła, a nie ludzie dorośli.
Zresztą Twe przepisy na wiele ciast przeglądałam, i są ciekawe, obiecują oryginalny smak, więc po co to nachalne zachęcanie?
Mam nadzieję, że przychylisz się do prośby wielu z nas i zaczniesz nazywać przepisy po prostu ELEGANCKO. Bez zbędnych ozdobników.
wporządku, postaram się tak nie robić ale ja naprawdę nadając takie tytuły nie miałam na myśli nic złego- robiłam to dla żartu, zresztą myślałam, że to dobry pomysł i tak będzie śmieszniej i ciekawiej. Ja po prostu nie lubię zwykłych rzeczy, lubię robić coś, co się wyróżnia, może i to jest dziecinne ale taka już jestem, że ze wszystkiego się śmieję i żartuję. Jak widzę nazwę "seromak" to też śmiać mi się chce (dziwne słowo, napewno nie ze słownika) ale nie krytykuję bo to fajna, oryginalna nazwa. Ale jeśli niektórym się to nie podoba rozumiem i postaram się unikać "innego" nazywania. Chciałam jednak podkreślić, że nie tylko ja nazywam nieco odmiennie swoje przepisy więc nie wiem dlaczego tylko mnie się za to obwinia. Skoro niektórzy postanowili mnie naśladować widocznie im się ten pomysł spodobał.
Mimo, że stronę Wielkie Żarcie uważam za chyba najlepszą stronę w sieci o tematyce kulinarnej, to nie podoma mi się zabardzo podział CIAST zwłaszcza kategoria "baby". Uważam że jest to trochę zbyt ogólne bo niewiadomo czy chodzi o babę drożdżową czy piaskową, ciast korzennych też w sumie nie jest tak dużo by robić im osobną kategorię zapominając przy tym o ciastach drożdżowych (nawiasem mówiąc moich ulubionych:)))))))))).
Lepszy był by chyba podział na np. ciasta ucierane, drożdżowe, biszkoptowe, kruche, serniki, szrlotki, torty, ciasteczka. Nie chcę wyjść na jakąś straszną krytykantkę czy osobę która chce wszystko zmieniać ale nawet tak fajną stronę jak ta, można jeszcze trochę udoskonalić.:))
Co o tym myślicie, bo może tylko mnie obecny podział nie wydaje się najlepszy. A może macie inne pomysły?
Ja bym jeszcze dodał kategorie:
Rewelacyjne
Najwspanialsze
Wspaniałe
Różnych babć
Zobaczcie sami.
Bahus :))))))))
Uprzedzając reakcje....to żart :))))
Użytkownik Bahus napisał w wiadomości:
> Ja bym jeszcze dodał kategorie:
> Rewelacyjne
> Najwspanialsze
> Wspaniałe
> Różnych babć
> Zobaczcie sami.
> Bahus :))))))))
>
> Uprzedzając reakcje....to żart :))))
taaa, ciekawe kiedy Nutella wreszcie zrozumie podteksty tych żartów...
Chyba nieprędko...:(((
zastanawiam się nawet, czy w tej sprawie do Pampasa nie napisać jakiejś prośby?!
może pomoże.
Wiktoria
a w czym Ci te nazwy przeszkadzają?
nie tylko o TE nazwy idzie nutello. Takze o wszystkie inne, z ktorych nie wynika, co sie pod nazwa kryje.
:))))
Użytkownik nutella napisał w wiadomości:
> a w czym Ci te nazwy przeszkadzają?
Nutello, a sama nie "czujesz" tego, że po prostu nie wypada w ten sposób pisać o swoich ciastach?!
Przecież to do osoby wykonującej danie wg Twojego przepisu należy jego ocena.
Poza tym, takie sztuczne, egzaltowane przymiotniki nic nie wnosza do przepisu, nic o nim nie mówią!
Wg mnie ten sposób opisują swiat dzieci, chcąc zwrócić uwagę na swe dzieła, a nie ludzie dorośli.
Zresztą Twe przepisy na wiele ciast przeglądałam, i są ciekawe, obiecują oryginalny smak, więc po co to nachalne zachęcanie?
Mam nadzieję, że przychylisz się do prośby wielu z nas i zaczniesz nazywać przepisy po prostu ELEGANCKO. Bez zbędnych ozdobników.
Pozdrawiam, Wiktoria
wporządku, postaram się tak nie robić ale ja naprawdę nadając takie tytuły nie miałam na myśli nic złego- robiłam to dla żartu, zresztą myślałam, że to dobry pomysł i tak będzie śmieszniej i ciekawiej. Ja po prostu nie lubię zwykłych rzeczy, lubię robić coś, co się wyróżnia, może i to jest dziecinne ale taka już jestem, że ze wszystkiego się śmieję i żartuję. Jak widzę nazwę "seromak" to też śmiać mi się chce (dziwne słowo, napewno nie ze słownika) ale nie krytykuję bo to fajna, oryginalna nazwa. Ale jeśli niektórym się to nie podoba rozumiem i postaram się unikać "innego" nazywania. Chciałam jednak podkreślić, że nie tylko ja nazywam nieco odmiennie swoje przepisy więc nie wiem dlaczego tylko mnie się za to obwinia. Skoro niektórzy postanowili mnie naśladować widocznie im się ten pomysł spodobał.
Nutello, fajna z Ciebie babka.
pozdrawiam Monika
Nutello,
dziękuję, że zamierzasz się dostosować do naszej prośby :)
Wiktoria
Ja rownież dziękuję.
Bahus