Kochani, potrzebuje waszej opinii. Nie chialam zakladac nowego watku, bo sprawa równiez dotyczy glaretki. Wczoraj robilam ciasto z truskawkami. Tzn. biszkopt, masa budyniowa, truskawki i na to galaretka. Problem w tym ze galareka zgestniala mi ledwo ledwo, nie mam pojecia dlaczego. Robilam ja póznym wieczorem i wylalam ja taka raczej plynna na truskawki sadzac, ze zgestnieje w lodówce przez noc. Zgestniala, ale tylko troche. Kiedy zdjelam obrecz czesc sie rozlala.Jezeli komus przychodzi do glowy co zrobilam zle, to bardzo prosze o rade. Z góry dziekuje i goraco pozdrawiam Mag8
Przepraszam, nie chcialam zasmiecac forum. Uzylam galaretki z firmy Winiary. Zawsze wydawalo mi sie ze firma jest ok. Dzieki za odpowiedz i przepraszam za balagan. Mag8
Dalam tyle ile bylo podane na opakowaniu, czyli pól litra. Pytalam mamy. Powiedziala mi ze zawsze daje sie mniej, wiec tu popelnilam blad. Czlowiek sie cale zycie ucy. Dzieki :)
jakie owoce sprawiają, że galaretka nie gęstnieje?
Ale surowe oczywiście, z puszki mogą być.
Z tego co wiem to napewno kiwi i chyba ananas
Widzę, że się spóżniłam
kiwi to sprawca niezsiądnięcia- no cóż
DZIĘKUJĘ
Kochani, potrzebuje waszej opinii. Nie chialam zakladac nowego watku, bo sprawa równiez dotyczy glaretki.
Wczoraj robilam ciasto z truskawkami. Tzn. biszkopt, masa budyniowa, truskawki i na to galaretka. Problem w tym ze galareka zgestniala mi ledwo ledwo, nie mam pojecia dlaczego. Robilam ja póznym wieczorem i wylalam ja taka raczej plynna na truskawki sadzac, ze zgestnieje w lodówce przez noc. Zgestniala, ale tylko troche. Kiedy zdjelam obrecz czesc sie rozlala.Jezeli komus przychodzi do glowy co zrobilam zle, to bardzo prosze o rade.
Z góry dziekuje i goraco pozdrawiam Mag8
jedno co mi przychodzi na myśl - felerna galaretka. Wyglada na to, że miała za mało żelatyny. Jakiej firmy dawałaś?
W takim wypadku proszę zakładać nowe wątki, niż wygrzebywać prawie dwuletnie.
Bahus
Przepraszam, nie chcialam zasmiecac forum.
Uzylam galaretki z firmy Winiary. Zawsze wydawalo mi sie ze firma jest ok.
Dzieki za odpowiedz i przepraszam za balagan. Mag8
A ile wody dalas do rozrobienia galaretki? moze za duzo wody bylo?
Dalam tyle ile bylo podane na opakowaniu, czyli pól litra. Pytalam mamy. Powiedziala mi ze zawsze daje sie mniej, wiec tu popelnilam blad. Czlowiek sie cale zycie ucy. Dzieki :)