Do autorow przepisow w ktorach wystepuje ocet, zeby podali jeszcze liczbe procentowa octu.
Naturalnie niedotyczy to wszystkich przepisow w ktorych wystepuje ocet, w wiekszosci jest podana.
Pozdrawiam.
Oj to jest trudna sprawa. Jeśli ocet jest składnikiem np.
zalewy lub marynaty to ok. Ale jeżeli chodzi o np dokwaszenie
do smaku? To jak to podać? 5 kropel ? Dla jednego to dużo
dla innego to nic. Tutaj to już niestety potrzeba troszkę
doświadczenia i znajomości gustów biesiadników :)))
Bahus
Do autorow przepisow w ktorach wystepuje ocet, zeby podali jeszcze liczbe procentowa octu.
Naturalnie niedotyczy to wszystkich przepisow w ktorych wystepuje ocet, w wiekszosci jest podana.
Pozdrawiam.
Oj to jest trudna sprawa. Jeśli ocet jest składnikiem np.
zalewy lub marynaty to ok. Ale jeżeli chodzi o np dokwaszenie
do smaku? To jak to podać? 5 kropel ? Dla jednego to dużo
dla innego to nic. Tutaj to już niestety potrzeba troszkę
doświadczenia i znajomości gustów biesiadników :)))
Bahus
Bahus, nie chodzi o kropelki, ale o zalewy i marynaty.
Pozdrawiam
Bahusie, chodzi chyba o stezenie uzywanego octu (np. u nas normalnie kupuje sie ocet spirytusowy 10%, ale moze gdzie indziej byc inny)..
pozdrawiam
No tak, faktycznie nie wziąłem tego pod uwagę.
Ale uwzględnię to przy następnych przepisach.
Bahus
555,dokladnie chodzi o stezenie, troszke pewnie pogmatwalam moje wypowiedzi.Dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam