Obiecałem dziewczynie że cos dla niej ugotuję.Mam taki malutki problem - nie umem gotować:).
Chciałbym prosić o jakis opis rostej potraw tylko wiecie żeby nie była prosta,taka powszednia.Najlepiej smaczna,nietrudna w zrobieniu i taka żeby zrobiła wrażenie na niej.
Bardzo proszę o podsunięcie pomysłów.
Dawid
no tak - ale jaki charakter ma miec ta potrawa?????
niedawno w innym miejscu dawalem taka propozycje:
jesli to niewielkie obzarstwo ma byc to proponuje kupic troche boczku wedzonego i suszonych sliwek (w wersji bardziej wykwintej- takze migdaly beda potrzebne).
Migdaly sparz i zdejmij skore. wetknij migdala do sliwki i owin sliwke plasterkiem boczku. Zepnij wykalaczka. A jak nie masz czasu na pitolenie sie z migdalami sama sliwka z boczkiem tez moze byc.
Potem do piekarnika- az boczek bedzie chrupiacy.
Ach- jak ja to lubie
no wiesz ja tu myslałem o takim daniu obiadowym, troszku lżejszym niż boczek.musi to byc coś bez papryki no i opis patrz wyżej:) ale dzięki za pomysł
Dawid
hm... to juz jasne. Tu w przepisach masz wybor kolosalny. A z moich moge polecic i pulpeciki i kurczaka w piwie i udziec. Rzeszowskie to juz troche wiecej roboty, ale najlzejsze - pulpeciki. wiem, ze wielu osobom sie podobaly.
polecam Ci:
- makaron z sosem z sera pleśniowego:
http://wielkiezarcie.com/przepis3712.html
- spaghetti z brokułami i czosnkiem:
http://wielkiezarcie.com/przepis3578.html
oba przepisy bardzo latwe do wykonania, lekkie, niecodzienne i naprawde pyszne :))
Obiecałem dziewczynie że cos dla niej ugotuję.Mam taki malutki problem - nie umem gotować:).
Chciałbym prosić o jakis opis rostej potraw tylko wiecie żeby nie była prosta,taka powszednia.Najlepiej smaczna,nietrudna w zrobieniu i taka żeby zrobiła wrażenie na niej.
Bardzo proszę o podsunięcie pomysłów.
Dawid
no tak - ale jaki charakter ma miec ta potrawa?????
niedawno w innym miejscu dawalem taka propozycje:
jesli to niewielkie obzarstwo ma byc to proponuje kupic troche boczku wedzonego i suszonych sliwek (w wersji bardziej wykwintej- takze migdaly beda potrzebne).
Migdaly sparz i zdejmij skore. wetknij migdala do sliwki i owin sliwke plasterkiem boczku. Zepnij wykalaczka. A jak nie masz czasu na pitolenie sie z migdalami sama sliwka z boczkiem tez moze byc.
Potem do piekarnika- az boczek bedzie chrupiacy.
Ach- jak ja to lubie
no wiesz ja tu myslałem o takim daniu obiadowym, troszku lżejszym niż boczek.musi to byc coś bez papryki no i opis patrz wyżej:) ale dzięki za pomysł
Dawid
hm... to juz jasne. Tu w przepisach masz wybor kolosalny. A z moich moge polecic i pulpeciki i kurczaka w piwie i udziec. Rzeszowskie to juz troche wiecej roboty, ale najlzejsze - pulpeciki. wiem, ze wielu osobom sie podobaly.
Dziękuję
polecam Ci:
- makaron z sosem z sera pleśniowego:
http://wielkiezarcie.com/przepis3712.html
- spaghetti z brokułami i czosnkiem:
http://wielkiezarcie.com/przepis3578.html
oba przepisy bardzo latwe do wykonania, lekkie, niecodzienne i naprawde pyszne :))
pozdrawiam