Od jakiegoś czasu używam w swojej kuchni urządzenia do gotowania na parze.Mam już kilka wypróbowanych przepisów,ale chętnie zrobię coś nowego.
Swoimi przepisami mogę się podzielić:).
4 piersi
ogórek kiszony
musztarda francuska (ta z całą gorczycą)
jarzynka
koperek (najlepiej świeży)
Piersi kurczaka natrzeć jarzynką (można je lekko rozbić,ale nie koniecznie),odstawić na 2 godziny do lodówki,żeby nabrały smaku.Następnie w środku posmarować musztardą (cienka warstwa - pół płaskiej łyżeczki na jedną pierś).Na środku położyć kawałek kiszonego ogórka,spiąć wykałaczką.Gotować na parze do miękkości (ustawiam zegar na pół godziny,a później sprawdzam czy już są miekkie) .Pod koniec gotowania posypać po wierzchu koperkiem.
Zdrowe,dietetyczne,a do tego bardzo smaczne.
Jeśli ktoś nie lubi musztardy,to może być sam ogórek.
Smacznego.
Książkę już swoją mam,chociaż jestem tutaj zaledwie od kilku dni:) i chętnie będę zamieszczać tutaj swoje wypróbowane przepisy na parze i nie tylko,a ten przepis już tam jest:).
Od jakiegoś czasu używam w swojej kuchni urządzenia do gotowania na parze.Mam już kilka wypróbowanych przepisów,ale chętnie zrobię coś nowego.
Swoimi przepisami mogę się podzielić:).
Proszę bardzo:).
Piersi z kurczaka
4 piersi
ogórek kiszony
musztarda francuska (ta z całą gorczycą)
jarzynka
koperek (najlepiej świeży)
Piersi kurczaka natrzeć jarzynką (można je lekko rozbić,ale nie koniecznie),odstawić na 2 godziny do lodówki,żeby nabrały smaku.Następnie w środku posmarować musztardą (cienka warstwa - pół płaskiej łyżeczki na jedną pierś).Na środku położyć kawałek kiszonego ogórka,spiąć wykałaczką.Gotować na parze do miękkości (ustawiam zegar na pół godziny,a później sprawdzam czy już są miekkie) .Pod koniec gotowania posypać po wierzchu koperkiem.
Zdrowe,dietetyczne,a do tego bardzo smaczne.
Jeśli ktoś nie lubi musztardy,to może być sam ogórek.
Smacznego.
Książkę już swoją mam,chociaż jestem tutaj zaledwie od kilku dni:) i chętnie będę zamieszczać tutaj swoje wypróbowane przepisy na parze i nie tylko,a ten przepis już tam jest:).