Forum

Kuchenne porady

Różne mąki

  • Autor: Pszczółeczka Data: 2004-09-29 17:30:25

    Na rynku są do kupienia różne mąki i bardzo fajnie, że są; tylko że ja nie wiem do czego ich używać :-)
    Mąka kukurydziana, poza dodatkiem do klusek i chleba to do czego jeszcze się nadaje?
    Mąka gryczana?
    Mąka sojowa?
    Mąka ryżowa?
    Mąka z amarantusa?
    Może jeszcze o jakieś zapomniałam :-)

  • Autor: bahus Data: 2004-09-29 17:36:54

    Rozumiem że pszenną i żytnią pominęłaś celowo.:))))
    Bahus

  • Autor: Pszczółeczka Data: 2004-09-29 17:44:13

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Rozumiem że pszenną i żytnią pominęłaś celowo.:))))
    > Bahus

    Dokładnie te popularne mnie nie interesują bo ich nie mogę ze względu na dietę bezglutenowa na której jestem :-)

  • Autor: justta Data: 2007-07-12 13:15:36

    Możesz mi podać jakieś przepisy na naleśniki, kluski i pierogi z maki innej niż pszenna, bo właśnie okazało się, że córka jest uczulona na pszenicę.

  • Autor: smakosia Data: 2007-07-12 13:26:32

    Może tutaj coś znajdziesz: http://www.smaczny.pl/forum/lofiversion/index.php?t1993.html

  • Autor: smakosia Data: 2007-07-12 13:27:20

    I jeszcze tutaj sa rozmowy w tym temacie: http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=14186&start=60

  • Autor: smakosia Data: 2007-07-12 13:30:37

    A tu znajdziesz przepisy: http://forum.celiakia.pl/cat6.htm

  • Autor: woila Data: 2007-07-13 13:14:25

    Z mąki gryczanej robiłam naleśniki...z ciekawości jak smakują, we Francji są dość pospolite. Jednak po wyrobieniu ciasta naleśnikowego trzeba odczekać najlepiej kilka godzin, dopiero potem smażyć. Podobno z tej mąki można robić to samo co zmąki pszennej tylko należy odczekać, żeby spęczniała i ewentualnie dolać trochę płynu. A co do pozostałych mąk też jestem ciekawa...

Przejdź do pełnej wersji serwisu