Forum

Kuchenne porady

Fasolka po bretońsku

  • Autor: AgusiaMat Data: 2004-10-06 08:08:05

    Witam ! Jestem tu nowa i chciałabym się o coś zapytać . A mianowicie jakie przyprawy dodajecie do fasolki po bretońsku?Bo ja uwielbiam fasolkę .....

  • Autor: aska77 Data: 2004-10-06 09:26:19

    Ja dodaję dużo majeranku,oprócz takich typowych przypraw.
    Czasami również gotową przyprawę do potraw z fasoli.

  • Autor: lubczyk69 Data: 2004-10-06 15:14:51

    Przecier z czerwonej papryki (przywożę z Węgier) i cząber górski. Jeśli nie masz w ogródku, pytaj w Herbapolu.

  • Autor: agee Data: 2004-10-06 16:23:22

    Ja dodaję odrobinę octu, cukier, przecier i oczywiście sól i pieprz. Smacznego wyżerania.

  • Autor: 555 Data: 2004-10-06 21:30:52

    ja dodaje: sol, pieprz, duzo majeranku, papryke czerwona slodka i ostra, odrobine chilli..
    a fasole gotuje razem z wedzona kostka, ktora potem wyjmuje..

    pozdrawiam

  • Autor: dorka Data: 2004-10-06 21:39:57

    Oprócz soli i pieprzu i śladowych ilości cayenne pod koniec gotowania dodaje otartą skórkę cytrynową.

    Pzdr
    Dorota

  • Autor: klio Data: 2004-10-07 08:30:12

    Podstawa to kminek, majeranek i tymianek. Oczywiście kminek wczesniej mielę.

    Kliopu
    ~(*_*)~

  • Autor: marinik Data: 2004-10-11 07:54:31

    na innym forum pare osob proponowalo dodatek smietany (zastrzegam- to nie moj pomysl)
    Ciekawe, w ktorym momencie konczy sie BRETONSKOSC fasoli po bretonsku.
    :))))

  • Autor: dorka Data: 2004-10-11 12:33:46

    Ja bym raczej spytala, w ktorym momencie sie zaczyna:))))

Przejdź do pełnej wersji serwisu