ja dodaje: sol, pieprz, duzo majeranku, papryke czerwona slodka i ostra, odrobine chilli..
a fasole gotuje razem z wedzona kostka, ktora potem wyjmuje..
na innym forum pare osob proponowalo dodatek smietany (zastrzegam- to nie moj pomysl)
Ciekawe, w ktorym momencie konczy sie BRETONSKOSC fasoli po bretonsku.
:))))
Witam ! Jestem tu nowa i chciałabym się o coś zapytać . A mianowicie jakie przyprawy dodajecie do fasolki po bretońsku?Bo ja uwielbiam fasolkę .....
Ja dodaję dużo majeranku,oprócz takich typowych przypraw.
Czasami również gotową przyprawę do potraw z fasoli.
Przecier z czerwonej papryki (przywożę z Węgier) i cząber górski. Jeśli nie masz w ogródku, pytaj w Herbapolu.
Ja dodaję odrobinę octu, cukier, przecier i oczywiście sól i pieprz. Smacznego wyżerania.
ja dodaje: sol, pieprz, duzo majeranku, papryke czerwona slodka i ostra, odrobine chilli..
a fasole gotuje razem z wedzona kostka, ktora potem wyjmuje..
pozdrawiam
Oprócz soli i pieprzu i śladowych ilości cayenne pod koniec gotowania dodaje otartą skórkę cytrynową.
Pzdr
Dorota
Podstawa to kminek, majeranek i tymianek. Oczywiście kminek wczesniej mielę.
Kliopu
~(*_*)~
na innym forum pare osob proponowalo dodatek smietany (zastrzegam- to nie moj pomysl)
Ciekawe, w ktorym momencie konczy sie BRETONSKOSC fasoli po bretonsku.
:))))
Ja bym raczej spytala, w ktorym momencie sie zaczyna:))))