mam problem - jesli bywacie w chinskich knajpach (czy w ogole daleko-wschodnich) - jak zamoowicie kurczaka po wietnamsku (na goracym polmisku) - z reguly dostaniecie kurczaczka w kawalkach zasmazonego z cebulka w takim czerwonym (brazawym) sosie - co to jest?? jak to uzyskac?? to sie kupuje czy trzeba zrobic samemu?? - intryguja mnie te pytania od dluzszego czasu - troche experymentowalem z sosami sojowymi - ale nie moge uzyskac efektu jak w knajpie
Szczerze mówiąc nie byłam nigdy w takich restauracjach i nie wiem jak to danie konkretnie wygląda i smakuje.Ale mam jaden przepis i tam są kawałki kurczaka optoczone w cieście naleńikowym jest terz cebulka i orzeszki ziemne oraz pomidory z puszki.Ale całej tej potrawie nadaje taki specyiczny smak i kolor przyprawam która nazywa się "czubryca czerwona" moja koleżanka kupiła ją na targu.może w tym tkwi sekret.Pozdrawiam Beacia.
opisałaś moje ulubione danie, Kurczaka Wiet Nam !! Cos pysznego! Na pewno jest duzo cebulki, czosnku i ostre przyprawy , mysle ze moze byc tak jak pisze Raczadam , ze kurczak jest podsmazany w karmelu. Jesli będe następnym razem w chinskiej knajpce to postaram sie podpytac dokladnie jaki sos jest w tym daniu, Pozdrawiam
witam
mam problem - jesli bywacie w chinskich knajpach (czy w ogole daleko-wschodnich) - jak zamoowicie kurczaka po wietnamsku (na goracym polmisku) - z reguly dostaniecie kurczaczka w kawalkach zasmazonego z cebulka w takim czerwonym (brazawym) sosie - co to jest?? jak to uzyskac?? to sie kupuje czy trzeba zrobic samemu?? - intryguja mnie te pytania od dluzszego czasu - troche experymentowalem z sosami sojowymi - ale nie moge uzyskac efektu jak w knajpie
pozdrawiam i dzieki z goory
Szczerze mówiąc nie byłam nigdy w takich restauracjach i nie wiem jak to danie konkretnie wygląda i smakuje.Ale mam jaden przepis i tam są kawałki kurczaka optoczone w cieście naleńikowym jest terz cebulka i orzeszki ziemne oraz pomidory z puszki.Ale całej tej potrawie nadaje taki specyiczny smak i kolor przyprawam która nazywa się "czubryca czerwona" moja koleżanka kupiła ją na targu.może w tym tkwi sekret.Pozdrawiam Beacia.
dzienks - poprobuje
Kurczaka trzeba obsmażyc w karmelu :) wtedy on uzyskuje taki ciekawy kolor. Dokładny przepis znajdziesz po moim Loginem Raczadam. POzdrawiam
opisałaś moje ulubione danie, Kurczaka Wiet Nam !! Cos pysznego! Na pewno jest duzo cebulki, czosnku i ostre przyprawy , mysle ze moze byc tak jak pisze Raczadam , ze kurczak jest podsmazany w karmelu.
Jesli będe następnym razem w chinskiej knajpce to postaram sie podpytac dokladnie jaki sos jest w tym daniu,
Pozdrawiam