Forum

Kuchenne porady

wołowe

  • Autor: AgusiaMat Data: 2004-10-12 07:47:35

    Jak dusić zrazy lub bitki wołowe aby były kruche i soczyste ( ja ostatnio zrobiłam zrazy były miękkie ale takie suche ......) Będę wdzięczna za rady

  • Autor: lubczyk69 Data: 2004-10-12 07:55:47

    Jalkość potrawy zaczyna się w chwili kupna mięsa. Jak Ci się trafi stary wół to i efekt na talerzu będzie odpowiedni. Czyli - decyduje głównie jakość mięsa. Reszta to ręka kucharza.

  • Autor: rysiu Data: 2004-10-12 09:35:59

    Kupując wołowinę,wybieraj mięso z młodych sztuk,charakteryzuje się jasnoczerwoną barwą w przeciwieństwie do mięsa ze starych sztuk starych, które jest ciemnoczerwone.Jeśli dokonasz dobrego zakupu ,to rolady czy bitki napewno nie będą suche.Pozdrawiam !! Życzę udanych zakupów.

Przejdź do pełnej wersji serwisu