Użytkownik kulilu napisał w wiadomości:
> witam cieplutko mam prośbe .. czy moglibyście mi polecic jakąś dobrą
> sałatke na przyjęcie????z góry wszystkim mardzo dziękuje
Z cykorii wytnij twarde trzony. Podziel na listki i namocz je na godzinę w letniej wodzie. Po wyjęciu z wody, trzeba je koniecznie osuszyć. Ser pleśniowy wymieszaj z kwaśną śmietaną w proporcji: 3/5 sera na 2/5 śmietany. Teraz gruszkę z kompotu i ugotowanego małego buraczka, trzeba pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i doprawić wg indywidulnego smaku. Wymieszaj to i układaj po łyżce na każdym lisktu cykorii. Teraz pokryj to serem ze śmietaną i jazda na stół.
witam cieplutko mam prośbe .. czy moglibyście mi polecic jakąś dobrą sałatke na przyjęcie????z góry wszystkim mardzo dziękuje
http://wielkiezarcie.com/przepis3527.html
baaaaardzo pyszna :))
pozdrawiam
Użytkownik kulilu napisał w wiadomości:
> witam cieplutko mam prośbe .. czy moglibyście mi polecic jakąś dobrą
> sałatke na przyjęcie????z góry wszystkim mardzo dziękuje
Z cykorii wytnij twarde trzony. Podziel na listki i namocz je na godzinę w letniej wodzie. Po wyjęciu z wody, trzeba je koniecznie osuszyć. Ser pleśniowy wymieszaj z kwaśną śmietaną w proporcji: 3/5 sera na 2/5 śmietany. Teraz gruszkę z kompotu i ugotowanego małego buraczka, trzeba pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i doprawić wg indywidulnego smaku. Wymieszaj to i układaj po łyżce na każdym lisktu cykorii. Teraz pokryj to serem ze śmietaną i jazda na stół.
Też polecam warstwową śledziową. Kolejność warstw zaraz wpiszę do ksiązki.