Stałam się właścicielką takowego. Patrzę na niego (a on na mnie) i co dalej?
Nie, przesadzam. Wczoraj zrobiłam "próbę ogniową", warzywka były całkiem, całkiem (cukinia była świetna), kiełbaski OK, choć zupełnie inne od tych z normalnego grilla. Ale ja chcę WIĘCEJ. Czy da się "przełozyć" przepisy z grilla węglowego na taki? Jakie są Wasze doświadczenia?
Póki co podchodzę do tego sprzętu jak pies do jeża. Przepiecze sie porcja czy się nie przepiecze? Ale skoro twierdzicie, ze się da, to do dzieła.
Jeszcze tylko jedno pytanko: Ile czasu zajmuje taka karkóweczka?
oooo..
ja tez mam (przyjechal razem z moim mezczyzna :)) ) i tez sie biore jak pies do jeza..
probowalam kielbaski, ale strasznie dlugo trzeba bylo czekac i nie do konca sie przepiekly w srodku..
a moze sa rozne grille elektryczne i trzeba roznie z nimi postepowac..? moj ma takie spirale od dolu, ktore sie nagrzewaja, a na tym teflonowa tacke i na tej tacce sie grilluje..
Muszę uszczegółowić. Mam TAKI sprzęcior:
http://pasaz.onet.pl/a0c29ac8ffffffc00037cead7246d84d,lista_produktow.html?&id_kategoria=9&lista=0
(chodzi o tego Philipsa) Przepraszam za niewyjaśnienie na samym początku...
I co na takim zrobić? Kurzy biust wyszedł, ale grubszych rzeczy się boję.
Animozjo, kanapki na cieplo! Z mozzarella, zoltym serem, plesniowym serem. I oczywiscie warzywkami. Wedlina tyz byc moze. Pycha :) Ja bardzo lubie klasyczna caprese wlasnie zapieczona w kawalku buly.
Nie mam takiego grilla, ale toster tejze firmy z wkladkami do zapiekania kanapek i czesto raczymy takimi bulami ( bardzo dobre tez sa z chlebem i jest to jeden z moich sposobow na niezbyt swieze juz pieczywo).
pozdrawiam M.
Do odwaznych swiat nalezy - sprobuj zgrillowac kawalek miesa, a moze bedzie pycha!
Stałam się właścicielką takowego. Patrzę na niego (a on na mnie) i co dalej?
Nie, przesadzam. Wczoraj zrobiłam "próbę ogniową", warzywka były całkiem, całkiem (cukinia była świetna), kiełbaski OK, choć zupełnie inne od tych z normalnego grilla. Ale ja chcę WIĘCEJ. Czy da się "przełozyć" przepisy z grilla węglowego na taki? Jakie są Wasze doświadczenia?
Póki co podchodzę do tego sprzętu jak pies do jeża. Przepiecze sie porcja czy się nie przepiecze? Ale skoro twierdzicie, ze się da, to do dzieła.
Jeszcze tylko jedno pytanko: Ile czasu zajmuje taka karkóweczka?
oooo..
ja tez mam (przyjechal razem z moim mezczyzna :)) ) i tez sie biore jak pies do jeza..
probowalam kielbaski, ale strasznie dlugo trzeba bylo czekac i nie do konca sie przepiekly w srodku..
a moze sa rozne grille elektryczne i trzeba roznie z nimi postepowac..? moj ma takie spirale od dolu, ktore sie nagrzewaja, a na tym teflonowa tacke i na tej tacce sie grilluje..
pozdrawiam
Muszę uszczegółowić. Mam TAKI sprzęcior:
http://pasaz.onet.pl/a0c29ac8ffffffc00037cead7246d84d,lista_produktow.html?&id_kategoria=9&lista=0
(chodzi o tego Philipsa) Przepraszam za niewyjaśnienie na samym początku...
I co na takim zrobić? Kurzy biust wyszedł, ale grubszych rzeczy się boję.
Pozdrawiam
oleńka
Animozjo, kanapki na cieplo! Z mozzarella, zoltym serem, plesniowym serem. I oczywiscie warzywkami. Wedlina tyz byc moze. Pycha :) Ja bardzo lubie klasyczna caprese wlasnie zapieczona w kawalku buly.
Nie mam takiego grilla, ale toster tejze firmy z wkladkami do zapiekania kanapek i czesto raczymy takimi bulami ( bardzo dobre tez sa z chlebem i jest to jeden z moich sposobow na niezbyt swieze juz pieczywo).
pozdrawiam M.
Do odwaznych swiat nalezy - sprobuj zgrillowac kawalek miesa, a moze bedzie pycha!
Pewnie, że będę próbować! Jak już nastukałam, kurczak się udał. Stopniowo będę zwiększać rozmiar porcji :)
Pozdrawiam
Nieustająca W Poszukiwaniach Możliwości Zastosowań Grillo-Opiekacza oleńka