Forum

Kuchenne porady

leśne grzybobranie i......pytanie

• Autor: inka21 Data: 2004-10-24 21:36:52

właśnie wróciłam z lasu, mam wielkie zbiory prawdziwków i maślaczków. z prawdziwków zrobię risotto( może ktoś chce przepis -jest pyszne i nie tuczące), a maślaczki zaprawię do słoiczków. i tu mam pytanko: czy ktoś z maniaczków Wielkiego Żarcia ma dobry przepisik na zalewę do maślaczków, ale nie chodzi mi o tę tradycyjną z octu, lecz jakąś specjalną. proszę o pomoc. inka21

• Autor: 555 Data: 2004-10-24 22:10:28

inko, wrzuc przepis na risotto do swojej ksiazki :)
    a tutaj troche informacji o grzybach nietypowo zaprawianych:
    http://kuchnia.gery.pl/czytelnia.php?czyt=29

pozdrawiam :)

• Autor: inka21 Data: 2004-10-24 22:33:58

bardzo ci dziękuję 555 za szybką reakcję . ponieważ jestem z wami zaledwie od kilku dni nie wiem jak do tej książki się dostać ja moje przepisy -parę zaledwie na początek wpisałam do MENU- PRZEPISY WKN. odpisz czy o to ci chodziło czy w inny sposób wpisuje się przepisy własne. a na risotto z prawdziwków jutro wpiszę na 1oo procent, ale muszę wpierw wiedzieć gdzie. pozdrawiam .inka21

• Autor: trel Data: 2004-10-24 22:42:29

Jedyny, inny przepis na marynowanie grzybów jaki znalazłam podaję w przepisach.Nie miałam okazji go wypróbować .Jezeli go wykorzystasz, proszę napisz jak smakują grzybki zrobione w ten sposób.
    Mam pytanie.Gdzie rośnie tyle grzybów?Mam kota na punkcie ich zbierania, a już drugi rok znajduję jakieś beznadziejne śmieszne ilości (jeden obiad).

• Autor: inka21 Data: 2004-10-24 22:45:35

jeżdżę w lasy częstochowskie. letem nazbierałam 9 koszy podgrzybków, część zjedliśmy w zupie, smażone też były, z jajeczkiem i owszem też, resztę wysuszyłam i mam zapaś do wiosny.może razem wyskoczymy co ty na to?

• Autor: trel Data: 2004-10-24 23:14:03

Baaradzo dziękuję za propozycję wspólnego grzybobraniaale chyba teraz nie jest to możliwe.Dysponuję czasem tylko w wekendy, a następny to już w zasadzie zajęcia związane zw swiętem zmarłych.Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu