Budyń rozporowadzić w bardzo małej ilośći mleka. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać budyń i wymieszać. Masę wlać na gotujące sie pozostałe mleko. Intensywnie mieszać bo lubi się przypalać.
(ja to robię mixerem). Gotować aż zgęstnieje (kilka minut). Ochłodzić a następnie utrzeć z kostką masła.
Dodać ubitą pianę z 2 jajek i delikatnie wymieszać.
zgadzam się z aga B. Puszka mleka skondensowanego słodzonego i gotować 3 godziny. po dodaniu masła jest krem
a po dodaniu 0,25 litra wódki jest suuuper a`la ajerkoniak
paluszki lizać
szukam przepisu na krem do ciasta o smaku toffi, będę bardzo wdzięczna jeżeli podacie mi jakiś przepis, z góry dziękuję:))
dzięki, napewno spróbuję:))
Ja robie krem toffi do biszkoptow :
krem:
4-5 żółtek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
1 budyń toffi (bez cukru)
1 kostka masła
Budyń rozporowadzić w bardzo małej ilośći mleka. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać budyń i wymieszać. Masę wlać na gotujące sie pozostałe mleko. Intensywnie mieszać bo lubi się przypalać.
(ja to robię mixerem). Gotować aż zgęstnieje (kilka minut). Ochłodzić a następnie utrzeć z kostką masła.
Dodać ubitą pianę z 2 jajek i delikatnie wymieszać.
Klio
~(*_*)~
dzięki za przepis, jutro wypróbuję:))
a jesli uzyje budyniu waniliowego, to wyjdzie mi krem waniliowy, czy cos ni pies ni wydra..?
pozdrawiam
zgadzam się z aga B. Puszka mleka skondensowanego słodzonego i gotować 3 godziny. po dodaniu masła jest krem
a po dodaniu 0,25 litra wódki jest suuuper a`la ajerkoniak
paluszki lizać