Forum

Kuchenne porady

Liście winogronowe - kuchnia grecka

  • Autor: bahus Data: 2004-10-29 20:02:04

    Zachęcony przepisami kuchni greckiej postanowiłem zaprawić liście winogronowe w słoikach. Według przepisu znalezionego w książce "Kuchnia grecka" (książka w języku francuskim). Zrobiłem tak jak "kazali". Użyłem liści z winogron krajowych (pyszna odmiana) rosnących na działce mojej mamy. Dziś otwarłem ...na próbę jeden słoik. Pachnie nieciekawie....a smak gorzko-nieokreślony. Czy popełniłem błąd, czy może nasze wino się do tych celów nie nadaje?
    Bahus

  • Autor: dorka Data: 2004-10-29 21:39:39

    Użytkownik borgia napisał w wiadomości:
    > Bahusie nie mam pojęcia, ale... Naprawdę polecam zamarynowanie liści winogron
    > wg przepisu Autes.

    Potwierdzam, wyszło, jak trzeba.

    Ale Dolmadakia jest the best.

    Borgia dobrze prawi, nawet bardzo dobrze:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu