dostałam całego duzego norweskiego łososia, niestety nie potrafię sobie z nim poradzić. Ostatnio wyfiletowalam i usmazyłam, ale była to porazka!! sam tran !! Poradzcie prosze co mam zrobic zeby nie "ciągnęło tranem "
Sadze jednak, ze on nie calkiem swiezy byl. Pierwszy raz slysze o lososiu ciagnacym tranem. Ale sam kiedys zapomnialem o jakiejs rybce, ktora kilka miesiecy sie przelezala w ZAMRAZARCE i po rozmrozeniu byla nie do zjedzenia.
Mozna go obsmażyć w samej mace z wegetą na bardzo goracym oleju, na wierzch wyłożyć podsmazone z cebulą pieczarki i posypać zółtym serem. Można, ale niekoniecznie włozyć do piekarnika, zeby ser sie przyrumienił.
Mozna przyrządzić jak schabowe.
Mozna płatami owinąć solę i dusić z odrobiną śmietanki, cytruny, pietruszki zielonej, wegety i białego pieprzu.
Mozna podać z pieca.
Mi najbardziej smakuje polski łosoś królewski na surowo, przełożony drobniutko posoiekaną cebulką, posypany zieloną pietruszka i doprawiony do smaku.
dostałam całego duzego norweskiego łososia, niestety nie potrafię sobie z nim poradzić. Ostatnio wyfiletowalam i usmazyłam, ale była to porazka!! sam tran !! Poradzcie prosze co mam zrobic zeby nie "ciągnęło tranem "
Sadze jednak, ze on nie calkiem swiezy byl. Pierwszy raz slysze o lososiu ciagnacym tranem. Ale sam kiedys zapomnialem o jakiejs rybce, ktora kilka miesiecy sie przelezala w ZAMRAZARCE i po rozmrozeniu byla nie do zjedzenia.
Mozna go obsmażyć w samej mace z wegetą na bardzo goracym oleju, na wierzch wyłożyć podsmazone z cebulą pieczarki i posypać zółtym serem. Można, ale niekoniecznie włozyć do piekarnika, zeby ser sie przyrumienił.
Mozna przyrządzić jak schabowe.
Mozna płatami owinąć solę i dusić z odrobiną śmietanki, cytruny, pietruszki zielonej, wegety i białego pieprzu.
Mozna podać z pieca.
Mi najbardziej smakuje polski łosoś królewski na surowo, przełożony drobniutko posoiekaną cebulką, posypany zieloną pietruszka i doprawiony do smaku.
Pozdrawiam smakoszy ryb.
Magda
Tutaj znajdziesz wszystko na temat ryb w kuchni.
http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/polska/ryby.html