Forum

Kuchenne porady

surowy łosoś- jak oprawić ?

  • Autor: dysanka Data: 2004-10-29 22:37:06

    dostałam całego duzego norweskiego łososia, niestety nie potrafię sobie z nim poradzić. Ostatnio wyfiletowalam i usmazyłam, ale była to porazka!! sam tran !! Poradzcie prosze co mam zrobic zeby nie "ciągnęło tranem "

  • Autor: marinik Data: 2004-10-31 10:14:31

    Sadze jednak, ze on nie calkiem swiezy byl. Pierwszy raz slysze o lososiu ciagnacym tranem. Ale sam kiedys zapomnialem o jakiejs rybce, ktora kilka miesiecy sie przelezala w ZAMRAZARCE i po rozmrozeniu byla nie do zjedzenia.

  • Autor: mgb Data: 2004-11-02 18:24:37

    Mozna go obsmażyć w samej mace z wegetą na bardzo goracym oleju, na wierzch wyłożyć podsmazone z cebulą pieczarki i posypać zółtym serem. Można, ale niekoniecznie włozyć do piekarnika, zeby ser sie przyrumienił.
    Mozna przyrządzić jak schabowe.
    Mozna płatami owinąć solę i dusić z odrobiną śmietanki, cytruny, pietruszki zielonej, wegety i białego pieprzu.
    Mozna podać z pieca.
    Mi najbardziej smakuje polski łosoś królewski na surowo, przełożony drobniutko posoiekaną cebulką, posypany zieloną pietruszka i doprawiony do smaku.

    Pozdrawiam smakoszy ryb.
    Magda

  • Autor: tinca Data: 2004-11-04 16:33:45

    Tutaj znajdziesz wszystko na temat ryb w kuchni.

    http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/polska/ryby.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu