Forum

Kuchenne porady

Jajka faszerowane

  • Autor: Kwiryna Data: 2004-11-03 14:19:06

    Co zrobić by po przekrojeniu skorupki jej krawędź była równa a nie poszczerbiona?
    Czy jest to w ogóle wykonalne? Może ma ktoś jakiś pomysł?

  • Autor: Animozja Data: 2004-11-03 14:30:09

    Ja wiem, że czasem przynudzam, ale TYLKO WIEJSKA, GRZEBIĄCA KURA będzie miała na tyle twarde skorupki, że ta sztuka się uda. Z tzw. "miejskich" jajek jeszcze nigdy mi nie wyszło. Chyba że się ugotuje jajka "na zielono", tzn przez min.20 min - białka są twarde jak kamienie i krojenie skorupek idzie nieźle, ale nie warto poświęcać smaku dla równego cięcia.
    Jeżeli dodajesz octu do wody, to zaniechaj. Trochę pomoże.

    :)
    oleńka

Przejdź do pełnej wersji serwisu