Forum

Kuchenne porady

Moje imieniny

  • Autor: kasiak73 Data: 2004-11-10 10:25:00

    Witam niedługo zbliżają się moje imieniny i dlatego szukam sprawdzonych przepisów na ciasta i także sałatki ,chciałabym zaskoczyć moich gości.Może ktoś ma jakieś fajne i smaczne przepisy .Pozdrawiam

  • Autor: małgośka04 Data: 2004-11-10 10:47:30

    Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
    kazda warstwa:1szkl.cukru
    1szkl.mąki
    1szkl.śmietany
    1całe jajko
    1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
    Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
    Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
    Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
    Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)

  • Autor: kasiak73 Data: 2004-11-10 11:04:35

    Dzięki za życzenia.

  • Autor: małgośka04 Data: 2004-11-10 10:47:44

    Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
    kazda warstwa:1szkl.cukru
    1szkl.mąki
    1szkl.śmietany
    1całe jajko
    1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
    Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
    Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
    Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
    Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)

  • Autor: kasiak73 Data: 2004-11-10 11:02:11

    Dzięki zaraz wyprobuje twoje ciasto tylko mam pytanie .Czy mak suchy ?Jaką mase byś mi poleciła?

  • Autor: klio Data: 2004-11-10 10:52:10

    Kasiu polecam Ci miodownik z masą orzechową Agi_B. Po pierwsze robi się go (najlepiej) dzień wcześniej po drugie jest bardzo bardzo bardzo dobry!!!

    A dla tych co nie mogą jeść orzechów polecam mój sernik wiedeński (zakalców nie stwierdzono)


    Klio
    ~(*_*)~

  • Autor: kasiak73 Data: 2004-11-10 11:03:34

    Dzięki za odzew napewno wyprobuje.Pozdrowienia

  • Autor: kasiak73 Data: 2004-11-10 12:09:26

    dzięki bardzo napewno wyprobuje

Przejdź do pełnej wersji serwisu