Witam niedługo zbliżają się moje imieniny i dlatego szukam sprawdzonych przepisów na ciasta i także sałatki ,chciałabym zaskoczyć moich gości.Może ktoś ma jakieś fajne i smaczne przepisy .Pozdrawiam
Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
kazda warstwa:1szkl.cukru
1szkl.mąki
1szkl.śmietany
1całe jajko
1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)
Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
kazda warstwa:1szkl.cukru
1szkl.mąki
1szkl.śmietany
1całe jajko
1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)
Witam niedługo zbliżają się moje imieniny i dlatego szukam sprawdzonych przepisów na ciasta i także sałatki ,chciałabym zaskoczyć moich gości.Może ktoś ma jakieś fajne i smaczne przepisy .Pozdrawiam
Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
kazda warstwa:1szkl.cukru
1szkl.mąki
1szkl.śmietany
1całe jajko
1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)
Dzięki za życzenia.
Czesc Kasiu jezeli chcesz zaskoczzyć swoich gosci spróbuj upiec bardzo proste i szybie a jednocześnie pyszne ciasto.Nazywa sie "Pocałunek Murzyna":)Podam Ci przepis.jest to ciasto 3 warstwowe więc najlepiej szykować każdą warstwę w osobnej miseczce.
kazda warstwa:1szkl.cukru
1szkl.mąki
1szkl.śmietany
1całe jajko
1łyzeczka sody i 1 łyzkę octu
Do 1 porcji dodajesz 1-2 łyżki maku.do2 bakalie(orzechy,rodzynki)3jest pusta -biała ja dodaje skórke pomaranczowa i aromaty w/g gustu.
Piecze sie osobno kazde ciasto ok 15 minut,nie mozna go wysuszyc ,musi sie tylko lekko zezłocić wtedy jest pulchne i wilgotne.
Po ostudzeniu przeklada sie każda warstwe dowolnym kremem , wierzch oczywiscie - polewa czekoladowa.
Najlepiej przygotowac jest je dzien wcześniej.Polecam to ciasto ,jest sprawdzone i nie spotkałam jeszcze osoby ,która jedzac je nie prosiła o przepis.Wszystkiego najlepszego z okazji imienin i smacznego:)
Dzięki zaraz wyprobuje twoje ciasto tylko mam pytanie .Czy mak suchy ?Jaką mase byś mi poleciła?
Kasiu polecam Ci miodownik z masą orzechową Agi_B. Po pierwsze robi się go (najlepiej) dzień wcześniej po drugie jest bardzo bardzo bardzo dobry!!!
A dla tych co nie mogą jeść orzechów polecam mój sernik wiedeński (zakalców nie stwierdzono)
Klio
~(*_*)~
Dzięki za odzew napewno wyprobuje.Pozdrowienia
dzięki bardzo napewno wyprobuje