Właśnie czytam "Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquivel. Świetnie napisana, łączy kuchnię z życiem codziennym, miłością, emocjami, jestem zachwycona. Ale pewnie czytaliście. Następna książka, którą przeczytam, to "Smażone zielone pomidory".
Czytaliście jakieś okołokuchenne knigi, które warte są polecenia? Chętnie skorzystam z Waszych sugestii.
Tak, tak zdecydowanie Peter Mayle i jego Prowansja .... ja mam w swoich zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia francuska)
>mam w swoich
> zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki
> połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia
> francuska)
Poluję na tą książke od dłuższego czasu, ale z mizernym skutkiem
Natomiast ja osobiście polecam "Balsam dla duszy-książka kucharska."J. Canfielda, M.V. Hansena i D.von Velanetz Wenworth.
Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o cukierkach.
Wiecie coś więcej na ten temat?
Książka o cukierkach? To chyba jakieś coś pomylone.
Użytkownik lubczyk69 napisał w wiadomości:
> Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o
> cukierkach.
> Wiecie coś więcej na ten temat?
Nie wiem, ale chętnie się dowiem:)
Kiedy będzie można przeczytać, lubczyku?
Czy ten Pan Puchatek, ma przepraszam wśród Was jakis monopol na wiedzę?
Ciągle mi jednak nikt nie chce odpowiedzieć. Jest zapowiedź jakiejś jego ksiązki czy nie?
Lubczyku - zapowiedz ksiazki Puchatka pojawila sie juz dawno. I powiem wprost- to nie ptaszki o tym cwierkaly, a sam Puchatek o tej sprawie wspominal na innym forum.
Puchatek jest nieodlacznym i stalym elementem tamtego forum - sam to deklarowal rowniez. My tutaj mielismy nadzieje, ze i wsrod nas zagosci, bo chyba zdecydowana wiekszosc bardzo Puchatka lubi i szanuje. Sam juz nie pamietam jak doszlo do tego, ze wlasnie Ciebie z Puchatkiem zaczeto kojarzyc.
Takze Twoj post w niniejszym watku dal podstawy to takiego stwierdzenia.
Coz- nie pamietam dokladnie, ale takze wydaje mi sie, ze w juz jakis czas temu podawales na tutejszym forum informacje dementujaca fakt jakoby Puchatek i Lubczyk byly jedna osoba. Niewazne - badz Lubczykiem, ale BADZ.
Choc mnie osobiosie byloby bardzo milo mowic do ciebie - TADEUSZU.
Właśnie czytam "Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquivel. Świetnie napisana, łączy kuchnię z życiem codziennym, miłością, emocjami, jestem zachwycona. Ale pewnie czytaliście. Następna książka, którą przeczytam, to "Smażone zielone pomidory".
Czytaliście jakieś okołokuchenne knigi, które warte są polecenia? Chętnie skorzystam z Waszych sugestii.
Pozdrawiam znad "Przepiórek..."
Dorota
Tak, tak zdecydowanie Peter Mayle i jego Prowansja .... ja mam w swoich zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia francuska)
>mam w swoich
> zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki
> połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia
> francuska)
Poluję na tą książke od dłuższego czasu, ale z mizernym skutkiem
Natomiast ja osobiście polecam "Balsam dla duszy-książka kucharska."J. Canfielda, M.V. Hansena i D.von Velanetz Wenworth.
Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o cukierkach.
Wiecie coś więcej na ten temat?
Książka o cukierkach? To chyba jakieś coś pomylone.
Użytkownik lubczyk69 napisał w wiadomości:
> Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o
> cukierkach.
> Wiecie coś więcej na ten temat?
Nie wiem, ale chętnie się dowiem:)
Kiedy będzie można przeczytać, lubczyku?
Dorota zainteresowana wielce
Też nie wiem. Dlatego pytam czy to prawda?
hm...
a juz myslalem, ze to tylko ja mam podobne skojarzenia
Czy ten Pan Puchatek, ma przepraszam wśród Was jakis monopol na wiedzę?
Ciągle mi jednak nikt nie chce odpowiedzieć. Jest zapowiedź jakiejś jego ksiązki czy nie?
Lubczyku - zapowiedz ksiazki Puchatka pojawila sie juz dawno. I powiem wprost- to nie ptaszki o tym cwierkaly, a sam Puchatek o tej sprawie wspominal na innym forum.
Puchatek jest nieodlacznym i stalym elementem tamtego forum - sam to deklarowal rowniez. My tutaj mielismy nadzieje, ze i wsrod nas zagosci, bo chyba zdecydowana wiekszosc bardzo Puchatka lubi i szanuje. Sam juz nie pamietam jak doszlo do tego, ze wlasnie Ciebie z Puchatkiem zaczeto kojarzyc.
Takze Twoj post w niniejszym watku dal podstawy to takiego stwierdzenia.
Coz- nie pamietam dokladnie, ale takze wydaje mi sie, ze w juz jakis czas temu podawales na tutejszym forum informacje dementujaca fakt jakoby Puchatek i Lubczyk byly jedna osoba. Niewazne - badz Lubczykiem, ale BADZ.
Choc mnie osobiosie byloby bardzo milo mowic do ciebie - TADEUSZU.