Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Smaczne książki

• Autor: dorka Data: 2004-11-12 23:07:38

Właśnie czytam "Przepiórki w płatkach róży" Laury Esquivel. Świetnie napisana, łączy kuchnię z życiem codziennym, miłością, emocjami, jestem zachwycona. Ale pewnie czytaliście. Następna książka, którą przeczytam, to "Smażone zielone pomidory".
    Czytaliście jakieś okołokuchenne knigi, które warte są polecenia? Chętnie skorzystam z Waszych sugestii.

Pozdrawiam znad "Przepiórek..."
    Dorota

• Autor: winietka Data: 2004-11-16 21:27:09

Tak, tak zdecydowanie Peter Mayle i jego Prowansja .... ja mam w swoich zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia francuska)

• Autor: geojanka Data: 2004-11-19 11:54:48

>mam w swoich
    > zasobach jeszcze "Książkę kucharską" Alicji B. Toklas, opowiadania autorki
    > połączone jednocześnie z ogromem przepisów (przede wszystkim kuchnia
    > francuska)
    Poluję na tą książke od dłuższego czasu, ale z mizernym skutkiem

Natomiast ja osobiście polecam "Balsam dla duszy-książka kucharska."J. Canfielda, M.V. Hansena i D.von Velanetz Wenworth.

• Autor: lubczyk69 Data: 2004-11-17 11:30:04

Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o cukierkach.
    Wiecie coś więcej na ten temat?
    Książka o cukierkach? To chyba jakieś coś pomylone.

• Autor: dorka Data: 2004-11-17 11:37:10

Użytkownik lubczyk69 napisał w wiadomości:
    > Ptaszki ćwierkają, że facio prowadzący Kawiarenkę na Polsacie, pisze coś o
    > cukierkach.
    > Wiecie coś więcej na ten temat?

Nie wiem, ale chętnie się dowiem:)
    Kiedy będzie można przeczytać, lubczyku?

Dorota zainteresowana wielce

• Autor: lubczyk69 Data: 2004-11-17 13:10:59

Też nie wiem. Dlatego pytam czy to prawda?

• Autor: marinik Data: 2004-11-18 08:41:34

hm...
    a juz myslalem, ze to tylko ja mam podobne skojarzenia

• Autor: lubczyk69 Data: 2004-11-18 09:00:14

Czy ten Pan Puchatek, ma przepraszam wśród Was jakis monopol na wiedzę?
    Ciągle mi jednak nikt nie chce odpowiedzieć. Jest zapowiedź jakiejś jego ksiązki czy nie?

• Autor: marinik Data: 2004-11-18 09:46:33

Lubczyku - zapowiedz ksiazki Puchatka pojawila sie juz dawno. I powiem wprost- to nie ptaszki o tym cwierkaly, a sam Puchatek o tej sprawie wspominal na innym forum.
    Puchatek jest nieodlacznym i stalym elementem tamtego forum - sam to deklarowal rowniez. My tutaj mielismy nadzieje, ze i wsrod nas zagosci, bo chyba zdecydowana wiekszosc bardzo Puchatka lubi i szanuje. Sam juz nie pamietam jak doszlo do tego, ze wlasnie Ciebie z Puchatkiem zaczeto kojarzyc.
    Takze Twoj post w niniejszym watku dal podstawy to takiego stwierdzenia.
    Coz- nie pamietam dokladnie, ale takze wydaje mi sie, ze w juz jakis czas temu podawales na tutejszym forum informacje dementujaca fakt jakoby Puchatek i Lubczyk byly jedna osoba. Niewazne - badz Lubczykiem, ale BADZ.
    Choc mnie osobiosie byloby bardzo milo mowic do ciebie - TADEUSZU.

Przejdź do pełnej wersji serwisu