Forum

Gawędy o jedzeniu

Między Poznaniem a Wrocławiem

• Autor: trylobicik Data: 2004-11-14 14:06:06

Jeśli ktoś będzie jechał z Poznania do Wrocławia (albo odwrotnie), to polecam stację beznynową Jespol. To jest trochę przed Lesznem. Jest tam bar, w którym jedzonko jest zawsze świeże, smaczne i na dodatek niedrogie. Nie tak dawno wracałam nocą (sporo po 23) i tam, o tej późnej godzinie dostaliśmy wszystko świeże, łącznie z surówkami! Chwilę trzeba było oczywiście poczekać, ale warto. Wybór dań nie jest może oszałamiający, ale ostatecznie to nie luksusowa restauracja. A zapiekanki nie są z mikrofalówki (to sobie zażyczył mój najmłodszy), tylko rzeczywiście zapiekane.

• Autor: 555 Data: 2004-11-17 16:36:35

skoro ktos (jeden z moderatorow zapewne :)) ) wyiksowal nazwe stacji w tym watku, to chyba teraz konieczne bedzie konsekwentne wyiksowanie nazw wszystkich lokali polecanych w tym dziale..

pozdrawiam :))

• Autor: shoffix Data: 2004-11-17 18:30:58

Masz rację 555! Takie "zaiksowanie" mija się z założeniem treści tego tematu (Gdzie, co i za jaką cenę...) - chyba, że "zaiksował" sam autor wiadomości...
    a jeśli nie, to proszę osobę ktora to uczyniła o słowo wyjaśnienia dlaczego?

pozdrawiam,
    shiludek

......... \/ .........
    ........ /..\ ........
    .--o00- \-00o--.
    ......................
    ..... shoffix .....
    ......................

• Autor: 555 Data: 2004-11-17 18:53:00

Sho, pamietam, ze ten wpis czytalam z nazwa stacji (teraz nie pomne jaka, niestety)..
    dlatego zwrocilam uwage na to, ze zostala wyiksowana..

pozdrawiam :))

• Autor: trylobicik Data: 2004-12-07 21:45:54

O rany... Nie chodziło mi o stację benzynową (ja tam nawet nie tankuję!), tylko zgodnie z przeznaczeniem serwisu o jedzonko, które jest tam naprawdę dobre!

• Autor: 555 Data: 2004-12-07 22:07:56

trylo, nie doczekalismy sie informacji ani kto, ani dlaczego wyiksowal nazwe, wiec prosze Cie o jej powtorzenie..

pozdrawiam

• Autor: trylobicik Data: 2004-12-08 11:53:52

Ten bar jest na stacji Jespol, to taki niebieski CPN jadąc od Poznania przed Lesznem po lewej stronie. Wcześniej w Kościanie jest taka śmieszna restauracja "Pod smokiem". Mieli tam świetną wątróbkę i kluchy na parze z sosem. Za to flaczki były dość paskudne.

• Autor: bahus Data: 2004-12-21 23:11:53

Wprowadzam tę nazwę do pierwszego posta
    Bahus (moderator)

• Autor: trylobicik Data: 2005-07-06 13:29:05

Teraz stacja jest żółta! Ale jedzonko dalej dobre - ostatnio obiad z pieczenią wieprzową, ziemniakami i surówkami kosztował trochę ponad 10zł (zawsze jest jakieś danie dnia).

• Autor: isabel.73 Data: 2005-07-27 13:15:04

Noo to jak będę na tej trasie to wpadne. Bo szczerze przyznając znam wiele stacji benzynowych na których jest nieświeże jedzenie.

• Autor: jasia Data: 2005-11-11 20:13:07

Myślę, że to ta sama stacja, na której zatrzymaliśmy się z mężem 3 lata temu.
    Jedliśmy tam smażone ziemniaczki puree. Coś wspaniałego. Mąż dwa razy brał dokładkę.
    Flaczki były extra. I na prawdę niedrogo.
    jasia

Przejdź do pełnej wersji serwisu