Ugotuj marchewkę, pokrój w kostkę (albo przed gotowaniem). Dodaj groszek z puszki lub gotowany mrożony. Charakterystyczny "sosik" to rozrobiona z wodą zasmażka na smalcu/maśle, dodana do warzyw i chwilę podgotowana, żeby nabrała smaku. Dobrze jest dodać trochę soku z cutryny, no i trzeba to przyprawić (sól, pieprz). Ja robię marchewkę w wersji mniej kalorycznej - dodaję kawałeczek masła i musztardę, która tworzy namiastkę sosu.
ja zasmażke robie na masełku, dodaje soli, pieprzu, magii i koniecznie odrobine cukru cukru- poprawia on smak i powoduje że nie zanikaja walory zdrowotne marchewki, inka21
hej, czy ktoś mógłby mi pomóc i podać przepis na marchewkę z groszkiem, taki dodatek do mielonych na przykład...dzięki z góry
Ugotuj marchewkę, pokrój w kostkę (albo przed gotowaniem). Dodaj groszek z puszki lub gotowany mrożony. Charakterystyczny "sosik" to rozrobiona z wodą zasmażka na smalcu/maśle, dodana do warzyw i chwilę podgotowana, żeby nabrała smaku. Dobrze jest dodać trochę soku z cutryny, no i trzeba to przyprawić (sól, pieprz). Ja robię marchewkę w wersji mniej kalorycznej - dodaję kawałeczek masła i musztardę, która tworzy namiastkę sosu.
ja zasmażke robie na masełku, dodaje soli, pieprzu, magii i koniecznie odrobine cukru cukru- poprawia on smak i powoduje że nie zanikaja walory zdrowotne marchewki, inka21
Zaciekawiłaś mnie. O co chodzi z tym cukrem?