Czy ktoś zna przepisy w których mozna zastosować syrop klonowy ale nie jako przyprawa typowo na słodko - tylko np do mięsa. czym zaostrzyć ów syrop, żeby był zjadliwy.
Pomóżcie Gosi - żarłoki :)
a ja mialbym pytanie do wszystkich stosujacych syrop klonowy.
Zachwyca on Was???????
juz gdzies kiedys o to pytalem i wiem, ze bywaja rozne syropy. Sam kupilem raz i drugi raz mialem okazje skosztowac u znajomych.
Kupiony byl drogi jak cholera, a smaku nie mial zadnego - poza slodkoscia. Spodziewalem sie jakiegos specyficznego powalajacago aromatu, ktorego tam nie bylo. Ten probowany u znajomych byl niemal dokladnie taki sam, i choc znajomi piali nad nim - ja nie bylem w stanie sie zachwycic.
No wiec powiedzcie - czy to moje kubki smakowe sa takie ulomne??? czy to w sumie zadna rewelacja?????????
jak cos z tym syropem zrobie - to Ci powiem jak smakowało. Narazie go tylko sprobowałam - smak mnie zaciekawił - probowałam różnych kombinacji np:
1. pesto z czarnych oliwek + syrop = dawało ciekawy smak i doskonale skomponowal sie z np jajkiem na miekko
2. pesto chili + syrop + ostra musztarda = baaardzo ciekawy smak wyprobowałam jako posmarowideło na ser żółty
3. extra ostra musztarda + syrop + sweet chili sos = przyprawa do buffalo wings (skrzydełka na ostro)
dalej z meżem eksperymentujemy z różnymi smakami - to nasza pasja wyszukiwanie nowych smaków dodając i mieszając rózne przyprawy.
Gocha
Czy ktoś zna przepisy w których mozna zastosować syrop klonowy ale nie jako przyprawa typowo na słodko - tylko np do mięsa. czym zaostrzyć ów syrop, żeby był zjadliwy.
Pomóżcie Gosi - żarłoki :)
polędwiczę juz dzis bedę robila - według tfojego :) przepisu
bardzo dziękuję za szybką odpowiedz i prosze o wiecej.
Goska
a ja mialbym pytanie do wszystkich stosujacych syrop klonowy.
Zachwyca on Was???????
juz gdzies kiedys o to pytalem i wiem, ze bywaja rozne syropy. Sam kupilem raz i drugi raz mialem okazje skosztowac u znajomych.
Kupiony byl drogi jak cholera, a smaku nie mial zadnego - poza slodkoscia. Spodziewalem sie jakiegos specyficznego powalajacago aromatu, ktorego tam nie bylo. Ten probowany u znajomych byl niemal dokladnie taki sam, i choc znajomi piali nad nim - ja nie bylem w stanie sie zachwycic.
No wiec powiedzcie - czy to moje kubki smakowe sa takie ulomne??? czy to w sumie zadna rewelacja?????????
jak cos z tym syropem zrobie - to Ci powiem jak smakowało. Narazie go tylko sprobowałam - smak mnie zaciekawił - probowałam różnych kombinacji np:
1. pesto z czarnych oliwek + syrop = dawało ciekawy smak i doskonale skomponowal sie z np jajkiem na miekko
2. pesto chili + syrop + ostra musztarda = baaardzo ciekawy smak wyprobowałam jako posmarowideło na ser żółty
3. extra ostra musztarda + syrop + sweet chili sos = przyprawa do buffalo wings (skrzydełka na ostro)
dalej z meżem eksperymentujemy z różnymi smakami - to nasza pasja wyszukiwanie nowych smaków dodając i mieszając rózne przyprawy.
Gocha