Macie może jakieś pomysły?Zawsze robię rosół na mięsie z indyka(bardzo dużo go póżniej zostaje) i z kurczaka.
Raz zrobiłam pyszny farsz z podsmażonego mięska i innych rzeczy do placków ziemniaczanych, raz również podsmażyłam , do tego sos i super smakuje z makaronem...
A ja właśnie dzisiaj robię pyzy z farszem z mięska gotowanego, które zostało z niedzielnego rosołu. Pyzy robię z ziemniaków tak jak kluski śląskie i nadziewam farszem. Do tego sosik z wczorajszej wieprzowinki i sałatka z buraków. I tak całą rodzinę karmię resztkami.
Ja z mięska z rosołu i nie tylko ( czasami kupuję szyje z indyka) i robię mięsną galaretkę . Możesz zostawić trochę rosołu dodać żelatynę i masz kolację pozdrowienia Inka
Macie może jakieś pomysły?Zawsze robię rosół na mięsie z indyka(bardzo dużo go póżniej zostaje) i z kurczaka.
Raz zrobiłam pyszny farsz z podsmażonego mięska i innych rzeczy do placków ziemniaczanych, raz również podsmażyłam , do tego sos i super smakuje z makaronem...
A co jeszcze można zrobić???
A ja właśnie dzisiaj robię pyzy z farszem z mięska gotowanego, które zostało z niedzielnego rosołu. Pyzy robię z ziemniaków tak jak kluski śląskie i nadziewam farszem. Do tego sosik z wczorajszej wieprzowinki i sałatka z buraków. I tak całą rodzinę karmię resztkami.
Ja to mięsko wykorzystuję po podsmażeniu z cebulką i zmieleniu
do pierogów (gdy jest tylko sama wołowina to do kołdunów)
Bahus
Ja z mięska z rosołu i nie tylko ( czasami kupuję szyje z indyka) i robię mięsną galaretkę . Możesz zostawić trochę rosołu dodać żelatynę i masz kolację pozdrowienia Inka