Forum

Kuchenne porady

Jak"wykorzystać" mięsko z rosołu????

  • Autor: magda1711 Data: 2004-11-23 12:23:25

    Macie może jakieś pomysły?Zawsze robię rosół na mięsie z indyka(bardzo dużo go póżniej zostaje) i z kurczaka.
    Raz zrobiłam pyszny farsz z podsmażonego mięska i innych rzeczy do placków ziemniaczanych, raz również podsmażyłam , do tego sos i super smakuje z makaronem...

    A co jeszcze można zrobić???

  • Autor: IK Data: 2004-11-23 14:07:12

    A ja właśnie dzisiaj robię pyzy z farszem z mięska gotowanego, które zostało z niedzielnego rosołu. Pyzy robię z ziemniaków tak jak kluski śląskie i nadziewam farszem. Do tego sosik z wczorajszej wieprzowinki i sałatka z buraków. I tak całą rodzinę karmię resztkami.

  • Autor: bahus Data: 2004-11-23 18:46:22

    Ja to mięsko wykorzystuję po podsmażeniu z cebulką i zmieleniu
    do pierogów (gdy jest tylko sama wołowina to do kołdunów)
    Bahus

  • Autor: inka 1 Data: 2004-11-24 20:55:35

    Ja z mięska z rosołu i nie tylko ( czasami kupuję szyje z indyka) i robię mięsną galaretkę . Możesz zostawić trochę rosołu dodać żelatynę i masz kolację pozdrowienia Inka

Przejdź do pełnej wersji serwisu