Forum

Kuchenne porady

Szarlotka na ciepło?!

  • Autor: aska77 Data: 2004-11-23 15:34:50

    Kilka dni temu podczas wyjazdu jadłam szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną i być może z lodami.Bardzo mi smakowała.Widziałam, że podgrzewano ją w mikrofali,ale zastanawiam się czy jest jakiś oddzielny przepis na taką szarlotkę,bo według mnie to nie jest najzwyklejsza szarlotka.Jeśli ktoś coś wie na ten temat,a najlepiej jeśli posiada przepis na takową, byłabym wdzięczna.
    Pozdrawiam.
    Aśka

  • Autor: Animozja Data: 2004-11-24 10:21:18

    Ja robię normalną szarlotkę, na kruchym, aliści z jedną modyfikacją: na wierzch, zamiast kruszonki, ok. 10 min przed końcem pieczenia daję ubitą na sztywno pianę z białek (dwóch, trzech - zależy od wielkości ciasta). Powstaje pierzynka, która jest świetnym izolatorem: lody położone na niej nie roztopią się od razu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu