Forum

Kuchenne porady

Jak przyrządzić karpia, żeby...

  • Autor: magda1711 Data: 2004-12-01 12:04:47

    ...nie czuć go było mułem???
    Dostaje często złowionego karpia.Tak ogólnie to nie przepadam za tą rybą , jest dla mnie tłusta i w ogóle , nie ten smak...No ale trudno...I jak go dobrze przyrządzić?Nie cieprpię tego posmaku takiego jakiegoś mułu i ogólnie zapachu wody nad jeziorem....
    Dodam jeszcze , ża zawsze lezy długo w przyprawach,ale i tak czasami to nic nie daje.


    Ostatnio dostałam też szczupaka(z tym to już lepiej:) Może ktoś mi poleci jakiś przepis na smacznego szczupaka?

  • Autor: dorka Data: 2004-12-01 12:14:36

    Użytkownik magda1711 napisał w wiadomości:
    > ...nie czuć go było mułem???

    Moja mama wkłada do środka wypatroszonej ryby pokrojoną w krążki cebulę i odstawia na parę godzin. Trochę pomaga.

    Tak ogólnie to nie przepadam za tą rybą ,
    > jest dla mnie tłusta i w ogóle , nie ten smak...

    Ja też nie szaleję za karpiem, zjem jedynie smażonego. Tołpyga jest smaczna i nie muli, robiłam w zeszłym roku w galarecie na Wigilię.

    Pozdrawiam
    Dorota

Przejdź do pełnej wersji serwisu