Forum

Kuchenne porady

mrozony filet ryby

  • Autor: cynthia Data: 2004-12-16 14:38:00

    kto mi poradzi jak postapic z mrozonym filetem ryby,zeby panierka nie odeszla podczas smazenia.

  • Autor: seruś Data: 2004-12-16 17:28:47

    rozmrozić ,natrzeć solą i przyprawami do ryb ,skropić cytryną i panierować albo w bułce tartej lub w mące i smażyć na maśle ,najlepiej w piekarniku na brytfance,wówczas upiecze się równomiernie i nie trzeba obracać ryb,ja zawsze tak robię halibuta. łososia ,a nawet mintaja polecam!!!

  • Autor: barbarka42 Data: 2004-12-17 18:24:14

    Rozmrażam filety, następnie panieruje delikatnie w mące, jajku a potem w bułce tartej. Robię to w takiej kolejności i panierka nigdy nie odpada, następnie wkładam na dobrze rozgrzany olej, pieprze, sole a po usmażeniu polewam sokiem z cytryny. Powodzenia

  • Autor: mariam Data: 2004-12-17 19:53:08

    jedyny sposob jaki znam to pomieszanie mąki pszennej z ziemniaczana.można do bułki tartej wsypac trioszkę mąki ziemniaczanej

Przejdź do pełnej wersji serwisu