do karpia najlepsze sa ziemniaczki ugotowane i po ugotowaniu ugniecione z dużą ilością masła, połączone z wcześniej ugotowaną kapustą kiszoną z dodatkiem grzybków suszonych, liścia laurowego i kulek ziela angielskiego - kapustę dodajesz po ugotowaniu jej i odcedzeniu- całość łączysz doprawiasz solą , cukrem ,maggi, i dodajesz usmażony boczek wędzony( skwarki i smalczyk)- PYCHA, spróbuj ,proporcja : 1 i 1/2 kg kapusty kiszonej, 2,5 kg ziemniaków , 75 dkg boczku wędzonego , 3 kulki ziela ang, liśc laurowy, 2 garście cukru , reszta przypraw do smaku , 2 garście grzybków suszonych. polecam ,inka21(angel)
Gotować 12 -15 minut. Pokroić na połówki. Posmarować oliwą z oliwek, posolić i zapiec w piekarniku z gałązką rozmarynu, tak długo aż się zarumienią. To samo można zrobić z ziemnikami w łupinach, tylko że trzeba je wyszorować szczoteczką.
jak inacvzej zrobic ziemniaki np do karpia???
do karpia najlepsze sa ziemniaczki ugotowane i po ugotowaniu ugniecione z dużą ilością masła, połączone z wcześniej ugotowaną kapustą kiszoną z dodatkiem grzybków suszonych, liścia laurowego i kulek ziela angielskiego - kapustę dodajesz po ugotowaniu jej i odcedzeniu- całość łączysz doprawiasz solą , cukrem ,maggi, i dodajesz usmażony boczek wędzony( skwarki i smalczyk)- PYCHA, spróbuj ,proporcja : 1 i 1/2 kg kapusty kiszonej, 2,5 kg ziemniaków , 75 dkg boczku wędzonego , 3 kulki ziela ang, liśc laurowy, 2 garście cukru , reszta przypraw do smaku , 2 garście grzybków suszonych. polecam ,inka21(angel)
dzieki wielkie na pewno sprobuje :)
Gotować 12 -15 minut. Pokroić na połówki. Posmarować oliwą z oliwek, posolić i zapiec w piekarniku z gałązką rozmarynu, tak długo aż się zarumienią. To samo można zrobić z ziemnikami w łupinach, tylko że trzeba je wyszorować szczoteczką.