Forum

Kuchenne porady

wolowinka

  • Autor: aga74c Data: 2004-12-22 18:22:19

    Prosze o pomoc, jak innym sposobem mozna zmiekczyc (aby szybciej sie udusila) wolowinke , nie stosujac soli do zmiekczania miesa? Slyszalam cos o occie , ???

  • Autor: 555 Data: 2004-12-22 19:44:31

    ja dodaje troche wodki lub spirytusu.. dodatek alkoholu etylowego powoduje, ze miesko jest bardziej kruche i miekkie..

    pozdrawiam

  • Autor: Ifasia Data: 2004-12-26 16:01:19

    ja smaruje muszczardą do smażenia, nie solę.

  • Autor: mariam Data: 2004-12-26 17:18:48

    a ja sosem sojowym ,na pol godzinki przed pieczeniem.ale wtedy gdy chcemy na ostro.

  • Autor: inka21 Data: 2004-12-29 19:17:24

    innym sposobem zreszta bardzo skutecznym jest smarowanie mięsa octem, polecam mięso szybko kruszeje, inka21

  • Autor: aga74c Data: 2004-12-30 02:40:11

    Zrobilam tym ocetem , wyszla rzeczywiscie krucha , Dzieki !!

  • Autor: aga74c Data: 2004-12-30 02:39:12

    Dzieki bardzo za porade.

Przejdź do pełnej wersji serwisu