Prosze o pomoc, jak innym sposobem mozna zmiekczyc (aby szybciej sie udusila) wolowinke , nie stosujac soli do zmiekczania miesa? Slyszalam cos o occie , ???
ja dodaje troche wodki lub spirytusu.. dodatek alkoholu etylowego powoduje, ze miesko jest bardziej kruche i miekkie.. pozdrawiam
ja smaruje muszczardą do smażenia, nie solę.
a ja sosem sojowym ,na pol godzinki przed pieczeniem.ale wtedy gdy chcemy na ostro.
innym sposobem zreszta bardzo skutecznym jest smarowanie mięsa octem, polecam mięso szybko kruszeje, inka21
Zrobilam tym ocetem , wyszla rzeczywiscie krucha , Dzieki !!
Dzieki bardzo za porade.
Prosze o pomoc, jak innym sposobem mozna zmiekczyc (aby szybciej sie udusila) wolowinke , nie stosujac soli do zmiekczania miesa? Slyszalam cos o occie , ???
ja dodaje troche wodki lub spirytusu.. dodatek alkoholu etylowego powoduje, ze miesko jest bardziej kruche i miekkie..
pozdrawiam
ja smaruje muszczardą do smażenia, nie solę.
a ja sosem sojowym ,na pol godzinki przed pieczeniem.ale wtedy gdy chcemy na ostro.
innym sposobem zreszta bardzo skutecznym jest smarowanie mięsa octem, polecam mięso szybko kruszeje, inka21
Zrobilam tym ocetem , wyszla rzeczywiscie krucha , Dzieki !!
Dzieki bardzo za porade.