Forum

Kuchenne porady

poświąteczne resztki

• Autor: mariam Data: 2004-12-26 19:46:07

Jestem ciekawa czy macie jakies pomysły co zrobić z róznymi pozostałosciami ze światecznego stołu.Czy duzo u Was zostaje jedzonka po swietach?

• Autor: dorka Data: 2004-12-26 21:08:55

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest bigos, przynajmniej u mnie. Ze świątecznej biesiady zazwyczaj zostają resztki wędlin, pieczonych mięs, kapusty z grzybami parę łyżek, suszone śliwki, na Sylwestrową noc na pewno się przyda ciepły posiłek:)

• Autor: Pradita Data: 2004-12-27 14:48:50

Poswiateczne resztki??? U mnie tych brak, moja rodzinka to jadla w te swieta tyle co kot naplakal, ja pieklam, smazylam, dusilam a oni co ?
    Nic, zadnego obrzyrstwa !!!!!!!
    I bylo mi sie tak zapracowywac (tak miedzy nami to byla sama radosc tak pichcic, ale na glos w domu tego nie powiem, a niech mysla sobie jak ta mama sie poswieca dla rodziny).
    Pradita

• Autor: studzińska Data: 2004-12-27 23:50:59

czasami coś nadaje się do zamrożenia, a poza bigosem można jeszcze leczo( też dobre żarełko)

• Autor: klio Data: 2004-12-28 15:28:56

Mnie została kapucha wigilijna ale zamroziłam i będzie na sylwestra.
    Natomiast nie wiem co zrobić ze śledziami w oleju bo zrobiłam trochę za dużo.
    Co się da to mroże ale śledzie?

Klio
    ~(*_*)~

• Autor: klio Data: 2004-12-29 09:01:18

hmmm...
    Ile takie śledzie moga stać ? Są w kamionce.
    Aga a znasz jakąś bo wszystkie co znam są na śledziach wymoczonych a nie w oleju :(

klio
    ~(*_*)~

• Autor: alman Data: 2004-12-29 21:58:50

Zrób śledzie ze śliwkami-przepis zamieściłam tuż przed świętami - pychota!!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu