Chyba najlepszym rozwiązaniem jest bigos, przynajmniej u mnie. Ze świątecznej biesiady zazwyczaj zostają resztki wędlin, pieczonych mięs, kapusty z grzybami parę łyżek, suszone śliwki, na Sylwestrową noc na pewno się przyda ciepły posiłek:)
Poswiateczne resztki??? U mnie tych brak, moja rodzinka to jadla w te swieta tyle co kot naplakal, ja pieklam, smazylam, dusilam a oni co ?
Nic, zadnego obrzyrstwa !!!!!!!
I bylo mi sie tak zapracowywac (tak miedzy nami to byla sama radosc tak pichcic, ale na glos w domu tego nie powiem, a niech mysla sobie jak ta mama sie poswieca dla rodziny).
Pradita
Mnie została kapucha wigilijna ale zamroziłam i będzie na sylwestra.
Natomiast nie wiem co zrobić ze śledziami w oleju bo zrobiłam trochę za dużo.
Co się da to mroże ale śledzie?
Jestem ciekawa czy macie jakies pomysły co zrobić z róznymi pozostałosciami ze światecznego stołu.Czy duzo u Was zostaje jedzonka po swietach?
Chyba najlepszym rozwiązaniem jest bigos, przynajmniej u mnie. Ze świątecznej biesiady zazwyczaj zostają resztki wędlin, pieczonych mięs, kapusty z grzybami parę łyżek, suszone śliwki, na Sylwestrową noc na pewno się przyda ciepły posiłek:)
Poswiateczne resztki??? U mnie tych brak, moja rodzinka to jadla w te swieta tyle co kot naplakal, ja pieklam, smazylam, dusilam a oni co ?
Nic, zadnego obrzyrstwa !!!!!!!
I bylo mi sie tak zapracowywac (tak miedzy nami to byla sama radosc tak pichcic, ale na glos w domu tego nie powiem, a niech mysla sobie jak ta mama sie poswieca dla rodziny).
Pradita
czasami coś nadaje się do zamrożenia, a poza bigosem można jeszcze leczo( też dobre żarełko)
Mnie została kapucha wigilijna ale zamroziłam i będzie na sylwestra.
Natomiast nie wiem co zrobić ze śledziami w oleju bo zrobiłam trochę za dużo.
Co się da to mroże ale śledzie?
Klio
~(*_*)~
hmmm...
Ile takie śledzie moga stać ? Są w kamionce.
Aga a znasz jakąś bo wszystkie co znam są na śledziach wymoczonych a nie w oleju :(
klio
~(*_*)~
Zrób śledzie ze śliwkami-przepis zamieściłam tuż przed świętami - pychota!!!!!