Witam,
mam pytanie, a właściwie dwa pytania:
1. Czy makaron powinnam przed napełnieniem farszem podgotować, czy wkładam do surowego?
2. Nie moge nigdzie znaleźć sera ricotta, czym go mogę zastąpić?
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
niemusisz a nawet niemożesz gotować makaronu on sam dojdzie w duchówce!!
no napewno możesz zastąpić go innym serem ja robiłem z morskim (polski)serem !!!
i było PYCHOTKA :)
Dzięki wielkie, tak chyba zrobię, bo na dostanie ricotty szans niestety nie ma (przynajmniej u mnie). Jutro na obiad w takim razie cannelloni :)
Pozdrawiam.
Trochę późno przeczytałem. Stąd odpowiedź nieco spóźniona.
Ja gotuję makaron al dente, taki półtwardy. Napełniam go
specjalną szprycką (wlasnego pomysłu i przemysłu). Ser ricotta
już można w Polsce kupić, ale można go też zastąpić każdym twarożkiem.
(jak to słusznie napisało Borgia)
Bahus.
Witam,
mam pytanie, a właściwie dwa pytania:
1. Czy makaron powinnam przed napełnieniem farszem podgotować, czy wkładam do surowego?
2. Nie moge nigdzie znaleźć sera ricotta, czym go mogę zastąpić?
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
niemusisz a nawet niemożesz gotować makaronu on sam dojdzie w duchówce!!
no napewno możesz zastąpić go innym serem ja robiłem z morskim (polski)serem !!!
i było PYCHOTKA :)
Dzięki za odpowiedź, ale czy ser ricotta to ser żółty, bo ja myślałam, że biały?
Dzięki wielkie, tak chyba zrobię, bo na dostanie ricotty szans niestety nie ma (przynajmniej u mnie). Jutro na obiad w takim razie cannelloni :)
Pozdrawiam.
Trochę późno przeczytałem. Stąd odpowiedź nieco spóźniona.
Ja gotuję makaron al dente, taki półtwardy. Napełniam go
specjalną szprycką (wlasnego pomysłu i przemysłu). Ser ricotta
już można w Polsce kupić, ale można go też zastąpić każdym twarożkiem.
(jak to słusznie napisało Borgia)
Bahus.