Forum

Kuchenne porady

Do bahusa - Cannelloni z farszem mięsnym

  • Autor: ifoni Data: 2004-12-30 07:54:58

    Witam,
    mam pytanie, a właściwie dwa pytania:
    1. Czy makaron powinnam przed napełnieniem farszem podgotować, czy wkładam do surowego?
    2. Nie moge nigdzie znaleźć sera ricotta, czym go mogę zastąpić?
    Pozdrawiam serdecznie
    Iwona

  • Autor: leo770 Data: 2004-12-30 08:51:46

    niemusisz a nawet niemożesz gotować makaronu on sam dojdzie w duchówce!!
    no napewno możesz zastąpić go innym serem ja robiłem z morskim (polski)serem !!!
    i było PYCHOTKA :)

  • Autor: ifoni Data: 2004-12-30 10:47:12

    Dzięki za odpowiedź, ale czy ser ricotta to ser żółty, bo ja myślałam, że biały?

  • Autor: ifoni Data: 2004-12-30 10:59:45

    Dzięki wielkie, tak chyba zrobię, bo na dostanie ricotty szans niestety nie ma (przynajmniej u mnie). Jutro na obiad w takim razie cannelloni :)
    Pozdrawiam.

  • Autor: bahus Data: 2004-12-31 15:50:42

    Trochę późno przeczytałem. Stąd odpowiedź nieco spóźniona.
    Ja gotuję makaron al dente, taki półtwardy. Napełniam go
    specjalną szprycką (wlasnego pomysłu i przemysłu). Ser ricotta
    już można w Polsce kupić, ale można go też zastąpić każdym twarożkiem.
    (jak to słusznie napisało Borgia)
    Bahus.

Przejdź do pełnej wersji serwisu