Mam problem:( zmieliłam większą ilość maku w piekarni, nie wiem jak długo go mogę w takim stanie przechowywać(wiem, ze w takiej postaci jak teraz szybko zjełczeje) i najlepiej w czym to trzymać ewentualnie. Na razie jeszcze mam to w plastykowym woreczku.
Liczę na Waszą pomoc:)
Pozdrawiam życząc już również Dosiego Roku wszystkim
Mam problem:( zmieliłam większą ilość maku w piekarni, nie wiem jak długo go mogę w takim stanie przechowywać(wiem, ze w takiej postaci jak teraz szybko zjełczeje) i najlepiej w czym to trzymać ewentualnie. Na razie jeszcze mam to w plastykowym woreczku.
Liczę na Waszą pomoc:)
Pozdrawiam życząc już również Dosiego Roku wszystkim
najlepiej to zamrozić pozdrawiam
słyszałam że mak dobrze trzyma się zamrożony
zawsze przechowuj w torebce papierowej po cukrze lub mące w lodówce, ja niekoniecznie zamrażam i wiem że się trzyma i nie gorzknieje, inka21
najlepiej mak podsmażyć na patelni, a póżniej włożyć do słoika i trzymać w lodówce. Można go przyprawic do smaku. Smacznego i szczęśliwego roku
Wiem że moja Babcia, go zamykała w słoiku i pasteryzowała, ale szczegółów nie znam
Bahus