Forum

Kuchenne porady

poradżcie jak przechowywać można juz zmielony mak

  • Autor: jolmira Data: 2004-12-30 18:24:57

    Mam problem:( zmieliłam większą ilość maku w piekarni, nie wiem jak długo go mogę w takim stanie przechowywać(wiem, ze w takiej postaci jak teraz szybko zjełczeje) i najlepiej w czym to trzymać ewentualnie. Na razie jeszcze mam to w plastykowym woreczku.
    Liczę na Waszą pomoc:)
    Pozdrawiam życząc już również Dosiego Roku wszystkim

  • Autor: zosia-k Data: 2004-12-30 20:01:25

    najlepiej to zamrozić pozdrawiam

  • Autor: kpkak Data: 2004-12-30 20:36:55

    słyszałam że mak dobrze trzyma się zamrożony

  • Autor: inka21 Data: 2005-01-03 10:18:26

    zawsze przechowuj w torebce papierowej po cukrze lub mące w lodówce, ja niekoniecznie zamrażam i wiem że się trzyma i nie gorzknieje, inka21

  • Autor: JULIANNA_B Data: 2004-12-30 23:18:29

    najlepiej mak podsmażyć na patelni, a póżniej włożyć do słoika i trzymać w lodówce. Można go przyprawic do smaku. Smacznego i szczęśliwego roku

  • Autor: bahus Data: 2004-12-31 16:02:54

    Wiem że moja Babcia, go zamykała w słoiku i pasteryzowała, ale szczegółów nie znam
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu