Witam wszystkich,
Poszukuję przepisu na tzw. smarowidło - takie na bazie mięsa (widziałem ostatnio coś podobnego w sklepie - w słoiczku i nazywało się "smarowidło Babuni".
Jeśli macie jakiś pomysł to z góry dziękuję i pozdrawiam
Ja robię smalec z przyprawami(cebulka, majeranek, trochę pieprzu i soli, można dodać trochę papryki słodkiej w proszku) i do tego dodaję mięso mielone. A jeśli chodzi o ilości to co kto lubi
Jadłam coś co nazywało się "smarowidło". Miało to smak pasztetu, wątrobianki z dużą ilością przypraw, Nie powiem-dobre, ale jak to zrobić nie mam pojęcia.
Witam wszystkich,
Poszukuję przepisu na tzw. smarowidło - takie na bazie mięsa (widziałem ostatnio coś podobnego w sklepie - w słoiczku i nazywało się "smarowidło Babuni".
Jeśli macie jakiś pomysł to z góry dziękuję i pozdrawiam
Ja robię smalec z przyprawami(cebulka, majeranek, trochę pieprzu i soli, można dodać trochę papryki słodkiej w proszku) i do tego dodaję mięso mielone. A jeśli chodzi o ilości to co kto lubi
ja takie coś też robiłem i smakuje super natomiast to co widziałem to nie był "mięsny" smalec - tam nie było widać białego tłuszczu
Jadłam coś co nazywało się "smarowidło". Miało to smak pasztetu, wątrobianki z dużą ilością przypraw, Nie powiem-dobre, ale jak to zrobić nie mam pojęcia.
pod "inka 21" znajdź smalec z ziołami, sugeruje dodać około 6o dkg mięsa mielonego i bedzieśz miał to swoje smarowidło, smacznego życzę ,