Forum

Kuchenne porady

Jaki pomysł macie na czerwoną kapustę?

  • Autor: dorka Data: 2005-01-12 21:50:03

    Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego. Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
    Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
    A może zakisić?

  • Autor: winietka Data: 2005-01-12 22:00:03

    Jeśli mogę doradzić to zrób kapustę z przepisu Inki21, super, z pomarańczami i śliwkami, robiłam już parę razy i po porstu pychotka

  • Autor: esob1 Data: 2005-01-12 23:35:28

    Użytkownik dorka napisał w wiadomości:
    > Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego.
    > Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
    > Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
    > A może zakisić?

    Ja wrzucam posiekaną kapustę na wrzątek, po zagotowaniu szybciutko odcedzam, zostawiam do ostygnięcia na sicie. Później odciskam z wody, dodaję starte jabłko, posiekaną cebulkę i do smaku: olej, ocet (po nim kapusta nabiera ładnego koloru), sól, pieprz. Można schłodzić, ale bez tego też jest pyszna....Smacznego!

  • Autor: marcinlyzwa Data: 2005-01-13 04:12:35

    mozesz zrobic pyszna salatke
    kapuste,jablko i cebule zetrzyj na tarce o duzych oczkach,,dodaj majonez lyzke octu pieprz,sol,odrobine cukru wymieszaj

  • Autor: dorka Data: 2005-01-13 22:05:35

    Kapustę poszatkowałam cienko, posoliłam, ugniotłam, aby sok puściła, zamiast majonezu- olej, reszta wg Twoich instrukcji, wyszło pycha, dzieki

Przejdź do pełnej wersji serwisu