Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego. Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
A może zakisić?
Użytkownik dorka napisał w wiadomości:
> Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego.
> Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
> Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
> A może zakisić?
Ja wrzucam posiekaną kapustę na wrzątek, po zagotowaniu szybciutko odcedzam, zostawiam do ostygnięcia na sicie. Później odciskam z wody, dodaję starte jabłko, posiekaną cebulkę i do smaku: olej, ocet (po nim kapusta nabiera ładnego koloru), sól, pieprz. Można schłodzić, ale bez tego też jest pyszna....Smacznego!
Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego. Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
A może zakisić?
Jeśli mogę doradzić to zrób kapustę z przepisu Inki21, super, z pomarańczami i śliwkami, robiłam już parę razy i po porstu pychotka
Użytkownik dorka napisał w wiadomości:
> Zapodziała mi się mała główka owej, chciałabym ją przerobić na coś smacznego.
> Macie jakieś sugestie w tej kwestii?
> Nie chciałabym jej obgotowywać, bo traci kolor i jest jakaś taka ble.
> A może zakisić?
Ja wrzucam posiekaną kapustę na wrzątek, po zagotowaniu szybciutko odcedzam, zostawiam do ostygnięcia na sicie. Później odciskam z wody, dodaję starte jabłko, posiekaną cebulkę i do smaku: olej, ocet (po nim kapusta nabiera ładnego koloru), sól, pieprz. Można schłodzić, ale bez tego też jest pyszna....Smacznego!
mozesz zrobic pyszna salatke
kapuste,jablko i cebule zetrzyj na tarce o duzych oczkach,,dodaj majonez lyzke octu pieprz,sol,odrobine cukru wymieszaj
Kapustę poszatkowałam cienko, posoliłam, ugniotłam, aby sok puściła, zamiast majonezu- olej, reszta wg Twoich instrukcji, wyszło pycha, dzieki