w weekend mam zamiar goscic na obiedzie pare osob (moich Rodzicow i Tesciow i Ciocie-Babcie).. czesc menu juz opracowalam, natomiast meczy mnie pozycja zupa/przystawka..
podam:
- skrzydelka w bardzo pikantnym ziolowym pomidorowo-miodowym sosie;
- piers kurczaka w panierce (a la McNuggets) z sosem slodko-kwasnym;
- ryz na sypko;
na deser:
- sernik z brzoskwiniami;
- salatka z owocow egzotycznych;
- cukierki;
- patera owocow
no i jaka zupa (ewentualnie przystawka) do tego menu pasuje..? i czy podawac jakas surowke (w zasadzie goscie nie gustuja w surowkach)..?
Mama zaproponowala mi zurek, ale wydaje mi sie, ze zupelnie nie pasuje..
piateczki- a czy zupa MUSI pasowac do drugiego i do deseru? nie wiem jakie kryteria tego dopasowania nalezaloby przyjac.
Ja tez przewiduje gosci weekendowych i jako zupke mam zamiar zaserwowac cebulowa - te akurat mozna znalesc w nielicznych przepisach jakie mam tu w swojej ksiazce.
Bedzie cebulowa i juz!!! A koncepcji drugiego i deseru nie ma jeszcze wcale he he.
caly zaoferowany zestaw jest na slodko, trzeba cos takiego aby to zrownowazyc, a w dodatku mamy zime, sadze, ze propozycja z zupa kremowa /pieczarkowa,brokulowa/ nie jest zla, a zrobisz tak jak Ci bedzie pasowalo.Pozdrawiam i smacznego.
ps.do czesci ryzu dodalabym mrozony zielony groszek i ciut marchewki utartej na grubych oczkach, aby bylo kolorowo na talerzu, mala ilosc nie zmieni smaku ryzu.
w weekend mam zamiar goscic na obiedzie pare osob (moich Rodzicow i Tesciow i Ciocie-Babcie).. czesc menu juz opracowalam, natomiast meczy mnie pozycja zupa/przystawka..
podam:
- skrzydelka w bardzo pikantnym ziolowym pomidorowo-miodowym sosie;
- piers kurczaka w panierce (a la McNuggets) z sosem slodko-kwasnym;
- ryz na sypko;
na deser:
- sernik z brzoskwiniami;
- salatka z owocow egzotycznych;
- cukierki;
- patera owocow
no i jaka zupa (ewentualnie przystawka) do tego menu pasuje..? i czy podawac jakas surowke (w zasadzie goscie nie gustuja w surowkach)..?
Mama zaproponowala mi zurek, ale wydaje mi sie, ze zupelnie nie pasuje..
prosze o Wasze opinie..
pozdrawiam :))
Może zupa-krem z brokułów z grzankami lub cebulowa na serkach topionych ze skwarkami boczkowymi i grzankami?
Pozdrawiam,
emiloos
Może być zupka barszcz z uszkami pozdrowienia
Serdecznie polecamy: wielkiezarcie.com/przepis6232
Życzymy udanego spotkania
piateczki- a czy zupa MUSI pasowac do drugiego i do deseru? nie wiem jakie kryteria tego dopasowania nalezaloby przyjac.
Ja tez przewiduje gosci weekendowych i jako zupke mam zamiar zaserwowac cebulowa - te akurat mozna znalesc w nielicznych przepisach jakie mam tu w swojej ksiazce.
Bedzie cebulowa i juz!!! A koncepcji drugiego i deseru nie ma jeszcze wcale he he.
no, ba, Mariniku.. oczywista, ze MUSI ;))
pozdrawiam wszystkich i dziekuje za odzew.. czekam na j e s z c z e.. ;))
A może po prostu czysty bulion posypany odrobiną zielonej pietruszki?! bo "ciąg dalszy" i tak jest bardzo rozbudowany.
Pozdrawiam.
zaserwuj im porową z grzankami, inka21
caly zaoferowany zestaw jest na slodko, trzeba cos takiego aby to zrownowazyc, a w dodatku mamy zime, sadze, ze propozycja z zupa kremowa /pieczarkowa,brokulowa/ nie jest zla, a zrobisz tak jak Ci bedzie pasowalo.Pozdrawiam i smacznego.
ps.do czesci ryzu dodalabym mrozony zielony groszek i ciut marchewki utartej na grubych oczkach, aby bylo kolorowo na talerzu, mala ilosc nie zmieni smaku ryzu.