polecam cebulową- bardzo rozgrzewająca,ponadto ekspresowa pieczarkowa( jest w moich przepisach) nie za droga, bogracz też dobry na wieczory zimowe, lecho- też rozgrzewa a spora ilośc papryki dziala anntywirusowo, inka21
Zrób sobie cebulową jest kaloryczna ,rozgrzewajaca i zdrowa ,podaję ją z grzankami upieczonymi na masełku,robisz bulionik,a jeśli zostało ci troszke rosołku cedzisz go ,na patelni 4 duże cebulki pokrojone w kostkę smazysz mozna na masełku,mają być szkliste,po usmażeniu dodajesz je do bulionu i całość lekko podgotowywujesz,następnie zdejmujesz z ognia ja miksuje zupke i doprawiasz do smaku solą i pieprzem,przelewasz do miseczek posypując startym serem żółtym np.gouda i na koniec każdy daje sobie grzaneczki.A ja wykożystuję np.chlebuś tostowy, albo bułki krojąc je na kosteczkę i na patelni lekko smażę na masełku ,aby nabrały koloru i aromatu z masełka,i gotowe SMACZNEGO!!!
W zimową pogodę robię również czosnkowo-serową,bazą jest bulion dodajesz serek np.chedar topiony lub kremowy duży taki prostokącik ,miksujesz całość i na koniec wyciskasz kilka ząbków czosnku,doprawiasz sola i pieprzem ,można posypać natką pietruszki zsiekaną i grzaneczki .
Oto moja sugestia do ww przepisu na zupkę cebulową:
W momencie kiedy jest fraza "wszystko podgotowujesz" spróbuj dodać do zupki cebulowej serek topiony Gouda lub Cheddar w kostce i poczekaj aż się rozpuści. Polecam bo zupka dostanie śmietankowo-kremowo-pikantnego smaku.
Smacznego :)
emiloos
jakie macie pomysły na zupy w te zimne zimowe wieczory? jarzynki typu pomizdorki drogie a mnie juz brak pomysłów .. pomocy!
polecam cebulową- bardzo rozgrzewająca,ponadto ekspresowa pieczarkowa( jest w moich przepisach) nie za droga, bogracz też dobry na wieczory zimowe, lecho- też rozgrzewa a spora ilośc papryki dziala anntywirusowo, inka21
Zrób sobie cebulową jest kaloryczna ,rozgrzewajaca i zdrowa ,podaję ją z grzankami upieczonymi na masełku,robisz bulionik,a jeśli zostało ci troszke rosołku cedzisz go ,na patelni 4 duże cebulki pokrojone w kostkę smazysz mozna na masełku,mają być szkliste,po usmażeniu dodajesz je do bulionu i całość lekko podgotowywujesz,następnie zdejmujesz z ognia ja miksuje zupke i doprawiasz do smaku solą i pieprzem,przelewasz do miseczek posypując startym serem żółtym np.gouda i na koniec każdy daje sobie grzaneczki.A ja wykożystuję np.chlebuś tostowy, albo bułki krojąc je na kosteczkę i na patelni lekko smażę na masełku ,aby nabrały koloru i aromatu z masełka,i gotowe SMACZNEGO!!!
W zimową pogodę robię również czosnkowo-serową,bazą jest bulion dodajesz serek np.chedar topiony lub kremowy duży taki prostokącik ,miksujesz całość i na koniec wyciskasz kilka ząbków czosnku,doprawiasz sola i pieprzem ,można posypać natką pietruszki zsiekaną i grzaneczki .
Oto moja sugestia do ww przepisu na zupkę cebulową:
W momencie kiedy jest fraza "wszystko podgotowujesz" spróbuj dodać do zupki cebulowej serek topiony Gouda lub Cheddar w kostce i poczekaj aż się rozpuści. Polecam bo zupka dostanie śmietankowo-kremowo-pikantnego smaku.
Smacznego :)
emiloos