Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Mikrofalówka

• Autor: ekkore Data: 2005-01-25 12:13:16

Nie wiem czy ten temat już się pojawił - jest za dużo stron z wątkami do przejrzenia.
    Niemniej chciałabym wiedzieć co sądzicie o tym ustrojstwie? Czy nadaje sie ono do czegoś więcej niż pogrzewania. Mój gotowany ziemniak przypominał suszony wiórek. A i potrawy podgrzewane nie zawsze smakują tak jak trzeba.
    Za radą koleżanki nabyłam urządzenie tańsze, a co za tym idzie instrukcja obsługi zawiera polecenie "włożyć produkt na odpowiedni czas i moc". Jak ustawiać czas i jaką moc? Eksperymentuję od ponad roku i nie do końca jestem zadowolona z efektów. Co z tego, że metodą prób i błędów dojdę do celu? ale ile razy nie ma obiadu, bo racuchy i placki ziemniaczane podgrzewa się na minimalnej mocy (a w ogóle najlepsze są świeże) i w krótkim czasie. A pizza włożona nawet zawinięta przy maksymalnej mocy i krótkim czasie przypomina wiórek i nadaje się do kosza.
    Może ktoś posiada poszczególne czasy i moce dla potraw. A może ma już to wypraktykowane?
    A może by stworzyć osobny dział gotowanie w mikrofali, zawierajacy najpierw porady a potem przepisy - jakby nie było jest to spory grat i może nadałby się do czegoś niż podgrzewanie mleka dla dzieci i

• Autor: 555 Data: 2005-01-25 13:04:45

moze zajrzyj tutaj i tutaj?

pozdrawiam

• Autor: inka Data: 2005-01-25 19:16:07

Użytkownik 555 napisał w wiadomości:
    > moze zajrzyj tutaj i tutaj?
    >
    > pozdrawiam
    >
    potrójna piąteczko - jestem pod wrażeniem - skąd Ty to wszystko wiesz - zawsze znajdziesz pomoc - irenka

• Autor: Animozja Data: 2005-03-01 12:14:09

Ja też dziękuję! Dziś zostałam skazana na mikrofalę i będę się uczyć.
    Pozdrawiam
    oleńka

• Autor: kucharkalitewska Data: 2006-10-15 12:09:34

Właśnie skonsumowałam z koleżanką "Pieczona cukinię",ze stronki którą podałaś.Pyszna!!!Próbowałam też rybę (zwykłego mintaja),rewelacyjny,już chyba tylko w mikrofali będę robić ryby,wychodzą tak delikatne,że jeszcze takich nie jedliśmy,lepsze niż smażone,o gotowanych nie wspominając!

• Autor: renataz36 Data: 2005-03-03 12:13:00

DZIĘKI ZA TEMET, SPOJRZAŁAM POCZYTAŁAM I TEZ JESTEM, MĄDRZEJSZA. MOJE DZIECI WYKORZYSTUJA MIKRO... DO PODGRZEWANIA KANAPEK, NIE WAŻNE CO SIĘ NA NICH ZNAJDUJE BYLE NA WSZYTSKIM LEŻAŁ ZÓŁTY SER.... POTEM JUŻ TYLKO WIELKA ILOŚC KETCHUPU I KOLACJA GOTOWA

• Autor: lajan Data: 2006-10-16 07:45:14

Nie wiem czy to będzie reklama / niepotrzebne skreślić/ Polecam książkę pt.300 potraw z kuchenki mikrofalowej.rok wydania 1993 przez Szkolna Oficyna Wydawnicza ''DYSKret", 95-200 Pabianice, skr.poczt.42. Faktycznie jest w niej tyle przepisów!!!Gdyby ktoś był zainteresowany jakims przepisem najwyżej przepiszę przepis i podam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu