Witam i mam pytanie, czy ktos uzywa jeszcze prodiża (chyba tak to sie odmienia), bo mam okazje dostac w "spadku", ale nie wiem co oprocz pieczeni i ciast mozna w nim upiec? Czy np. ciasta drozdzowe tez sie da i pizze? Bo nie mamy jeszcze piekarnika, a mąż juz teskni za domowymi wypiekami. Ja zreszta też. I jaka taki prodiz ma temperature, czy to zalezy od jego mocy. I czy sa gdzies na to jakies przepisy, a moze ktos ma i sie podzieli? Plizz, pozdrawiam wszystkich jeszcze karnawalowo znad faworkow
Witam i mam pytanie, czy ktos uzywa jeszcze prodiża (chyba tak to sie odmienia), bo mam okazje dostac w "spadku", ale nie wiem co oprocz pieczeni i ciast mozna w nim upiec? Czy np. ciasta drozdzowe tez sie da i pizze? Bo nie mamy jeszcze piekarnika, a mąż juz teskni za domowymi wypiekami. Ja zreszta też. I jaka taki prodiz ma temperature, czy to zalezy od jego mocy. I czy sa gdzies na to jakies przepisy, a moze ktos ma i sie podzieli? Plizz, pozdrawiam wszystkich jeszcze karnawalowo znad faworkow
Najlepsze robione w prodiżu są pizze. Moje mama jak robi pizzę to jescze prodiż podgrzewa maszynką elektrycznąod dołu, by ciasto było równe.